Šišiću i Jovovićkoj suđenje zatvoreno za javnost: “Otvoreno se poziva na njen linč” - Volim Podgoricu

Šišiću i Jovovićkoj suđenje zatvoreno za javnost: “Otvoreno se poziva na njen linč”

Suđenje Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović zatvoreno je za javnost po odluci vijeća sudije Vesne Moštrokol. Prethodno su branioci Damir Lekić i Miomir Joksimović predložili da suđenje bude zatvorenog tipa zbog zaštite privatnog i porodičnog života, a prije svega zbog toga što im se sudi za ubistvo jednogodišnjeg dječaka.

“Ukidanje javnosti tražim prije svega zbog zaštite interesa maloljetnog djeteta. Osim toga, na društvenim mrežama poziva se na stigmatizaciju i osuđivanje optužene. Otvoreno se poziva na njen linč i linč njene porodice”, naveo je branilac Jovovićke advokat Joksimović.

Sa tim predlogom saglasan je bio i njegov kolega Lekić, dok je okrivljena Jovović u tom trenutku zaplakala.

Vještak neuropsihijatar Stanko Milić ostao je pri ranije datom nalazu da je Jelena Jovović procesno sposobna da prati tok postupka.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se kako su njih dvoje 4. februara ove godine u kući optužene Jovović u Podgorici zajedno ubili dječaka kojeg su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018. Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Podsjećamo, Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo. Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. To je ranije pred inspektorima potvrdila dječakova majka, koja je saopštila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač. Jovović je za manje od 24 sata promijenila iskaz. Ljekarima u Hitnoj je kazala da je njen sin još prije mjesec pao iz dupka i tako zadobio povrede i izgubio svijest. Ipak, preliminarni nalazi su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Šiševiću i Jovović zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

(FOS Media)

1 komentar

  1. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com