Snijega dovoljno šestosjed startuje u subotu - Volim Podgoricu

Snijega dovoljno šestosjed startuje u subotu

Ski centar Kolašin 1600, prema riječima direktora Saše Jeknića, svoja vrata ljubiteljima bijelih sportova zvanično otvara u subotu 16. februara. Tako će planina Bjelasica dobiti još jedno atraktivno skijalište sa dvije staze crvenom i plavom.

Cijena ski pasa za odrasle biće 12 eura, a za djecu osam eura. Prvi put će mještani dobiti značajne popuste pa će tako godišnji ski pas za njih biti 100 eura, dok će za osnovce svih škola sa kolašinskog područja biti besplatan tokom čitave sezone.

SKI centar 1600 nalazi se na nadmorskoj visini od 2.800 metara, polazna tačka je sa 1.600 mnv, a izlazi se na 2.035 mnv. Kapacitet žice je 2.600 skijaša po satu, dok je kapacitet parking prostora 200 vozila.

“Puštanje u rad šestosjeda planirano je već za naredni vikend, zvanično smo preuzeli infrastrukturu od proizvođača Doppelmayr, snijega ima dovoljno, pa i danas pada. Restoran Troglava koji je kapaciteta 400 mjesta sa dvije terase, sa radom je počeo pred samu novu godinu kao i dječji ski lift. Na skijalištu su dvije staze, Vranjak koja je crvena staza sa dužinom od 1.750 m, dok je plava staza Jagančar dužine 280 m”, objasnio je Jeknić.

Budući da je Bjelasica planina na kojoj lavine nijesu rijetka pojava, menadžment skijališta je poveo računa da skijašima učini boravak na stazama što bezbjednijim. O skijašima tokom sezone brinu spasioci Crvenog krsta Kolašin koji posjeduju međunarodne licence.

“Spasioci su obučeni po svim mogućim standardima i posjeduju međunarodne licence iza koje stoji ICAR (Međunarodna spasilačka organizacija) koje su priznate u svijetu. Na nedavno održanom seminaru koji je trajao pet dana na skijalištu naši spasioci su bili testirani i provjereni i tom prilikom pokazali izuzetno visok nivo znanja. Ako znamo da u prošloj sezoni ni jedan propust nije bio napravljen na drugom ski centru, a takođe znamo da je bila rekordna sezona, pa i kad su povrede u pitanju, onda smo sigurni da će spasioci biti na visokom nivou”, zaključio je Jeknić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com