Suđenje Kašćelanu odloženo za 15. mart - Volim Podgoricu

Suđenje Kašćelanu odloženo za 15. mart  

 

Suđenje Slobodanu Kašćelanu odloženo je za 15. mart radi pripreme odbrane.

Pod jakim policijskim mjerama, okrivljeni Kašćelan stigao je jutros u Viši sud na suđenje članovima kriminalne grupe “Kavčani”, koje je, kako se sumnja, organizovao.

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića “kavčani” su optuženi za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.Otvarajući glavni pretres, predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović kazao je juče u sudu da je Kašćelan sproveden u Istražni zatvor u Spužu i da je donijeto rješenje o pritvoru, koje je juče ujutro dostavljeno u Višem sudu. Sudija je dodao da iz procesnih razloga, ovaj okrivljeni nije mogao juče da bude doveden u sudnicu.

Optužnicom specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića, okrivljeni Slobodan Kašćelan i Igor Božović su organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Oni su navodno bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana iz Kotora, u bjekstvu, Igora M. Božovića iz Škaljara, Vladimira M. Božovića, u bjekstvu, Davora M. Prelevića, u bjekstvu, Miloša D. Radonjića, u bjekstvu, Siniše S. Vlahovića, iz Kotora, u bjekstvu, Aleksandra M. Đurišića iz Kotora, Kavač bb, u bjekstvu, Stefan S. Brnović iz Prčnja, Đerđa N. Camaja iz Vuksanlekića, Tuzi, Igora M. Đurišića, iz mjesta Kavač kod Kotora, Aleksandre M. Bogdanović iz Kotora, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, oba iz Dobrote kod Kotora, Tripa Z. Moškova I Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com