70 godina crnogorskog i evropskog rukometnog brenda - Volim Podgoricu

70 godina crnogorskog i evropskog rukometnog brenda

Ženski rukometni klub Budućnost danas obilježava 70 godina postojanja što je jubilej kojim danas može da se pohvali samo mali broj sportskih kolektiva u Crnoj Gori. Upravo je ovom igračkom sastavu, stručnom štabu i upravi kluba pripala čast da budu dio generacije ”plave” porodice koja od 13. februara 1949. ispisuje najljepše stranice crnogorskog rukometa i sporta uopšte.

Budućnost je klub koji u svojim vitrinama ima ukupno 65 trofeja osvojenih u nacionalnim, regionalnim i evropskim okvirima – naš klub je dva puta osvojio trofej Lige šampiona, dva puta Kup pobjednika kupova, te po jedan IHF Kup pobjednika kupova i IHF Kup, kao i šest titula pobjednika Regionalne lige, 30 naslova šampiona države i 23 naslova pobjednika nacionalnog Kupa i to u četiri države.

Na konferenciji za novinare koja će biti održana u press sali SC ”Morača” biće predstavljen program obilježavanja jubileja. Na događaju će govoriti predsjednica ŽRK Budućnost Radmila Petrović i jedan od urednika monografije Miloš Pavićević.

Centralni događaj u sklopu obilježavanja jubileja biće svečana akademija koja će biti održana 28. februara u Crnogorskom narodnom pozorištu, a na kojoj će biti premijerno prikazan i film o našem klubu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com