142 Podgoričana dobilo novac za kupovinu bicikla! - Volim Podgoricu

142 Podgoričana dobilo novac za kupovinu bicikla!

Na osnovu konkursa Glavnog grada za subvencije kupovine bicikala u okviru projekta Podgorica na dva točka, pravo na povoljnije uslove za kupovinu dvotočkaša dobila su 142 građanina, navodi Pobjeda.

“Komisija je otvorila sve pristigle prijave i konstatovala da se radi o 163 prijave građana. Od tog broja, 21 je ocijenjena kao neispravna ili nepotpuna. Nakon što je komisija ocijenila sve pristigle prijave, konstatovano je da je planirani broj od po 50 prvih prijavljenih građana i građanki dostavio fakture na iznose manje od 200 eura, pa će priliku da koristi subvenciju dobiti više od 100 građana, na naše veliko zadovoljstvo”, rečeno je njihovoj redakciji iz Glavnog grada.

Komisija je prvorangirane građane pozvala da dostave dopunu dokumentacije, odnosno uvjerenje o kućnoj zajednici i prebivalištvu.

“Ukoliko ispune uslove i u ovoj drugoj fazi projekta, građani će biti pozivani da dođu u zgradu Glavnog grada da potpišu ugovor, dostave račun od kupovine bicikla, njegov serijski broj i žiro račun na koji će im biti izvršena uplata subvencije najkasnije u roku od 15 dana”, najavili su iz podgoričke uprave.

Građani kojima bude odobrena subvencija sklopiće sa Glavnim gradom ugovor o dodjeli sredstava, kojim će biti regulisana međusobna prava i obaveze. Sastavni dio ugovora biće i klauzula o evaluaciji, budući da će pola godine nakon realizacije projekta Glavni grad započeti evaluaciju projekta, u sklopu koje će biti ispitana opravdanost njegovog nastavka.

U skladu sa tim, neophodno je da korisnici subvencije dostave kontakt telefon i adresu stanovanja.

“Kako bi bile spriječene eventualne zloupotrebe, a projekat zaživio na pravi način, neophodno je sastaviti registar serijskih brojeva subvencioniranih bicikala koji će biti dostavljen Upravi policije, da bi se u slučaju krađe moglo blagovremeno reagovati i pronaći bicikla”, poručili su iz Glavnog grada, uz uvjerenje da će se projekat pokazati kao uspješan i opravdan i, kao takav, biti nastavljen i sljedeće godine.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com