Građani Crne Gore plaćaju najskuplju struju: “Kap je prelila čašu”! - Volim Podgoricu

Građani Crne Gore plaćaju najskuplju struju: “Kap je prelila čašu”!

Nasuprot niskom životnom standardu koji se ne mijenja godinama cijena struje raste drugi put za kratko vrijeme, navodi se u saopštenjima opozicionih partija URE, DNP-a i DF-a.

Iz URE su podsjetili da je minimalna zarada u Crnoj Gori najniža u regionu i Evropi i da iznosi 193 eura, dok je cijena struje ubjedljivo, kako su saopštili, najveća.

Novo povećanje cijena električne energije u URA-i smatraju skandaloznim i ocjenjuju kao ‘kap koja je prelila čašu životnog standard’ građana Crne Gore.

Iz DF-a su saopštili da to pokazuje samo dubiozu ukupne politike koja se sprovodi u Crnoj Gori. Kako je ocijenila  Branka Bošnjak i građani žive na rubu egzistencije.

Ona je rekla da decenijama ova vlast ne umije ili ne želi da uvede socijalni karton, jer im ne odgovara da postoji prava socijalna slika društva, koja bi dala mogućnost da se kroz subvencije pomogne onim najranjivijima kojih je, nažalost, trenutno ogroman broj.

Iz Demokratske narodne partije poručili su da takođe da građani Crne Gore plaćaju najskuplju struju u regionu, pokrivaju sve gubitke na mreži i potrošnju nelegalnih potrošača. Dodaju i da građani subvencionišu i privilegovane pojedince u energetskom sektoru. Član Predsjedništva Demokratske narodne partije, Nikola Jovanović saopštio je da je većina građana šokirana visinom računa za utrošenu elektrčnu energiju za januar, a razlog tome je primjena jedinične naknada za podsticanje proizvodnje struje za ovu godinu u iznosu od 0,9 centi po kilovat satu (kWh)”, rekao je Jovanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com