“Mimoza DA, Ceca NE”: Pobunili se zbog najavljenog koncerta CECE! - Volim Podgoricu

“Mimoza DA, Ceca NE”: Pobunili se zbog najavljenog koncerta CECE!

Koncertom folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović trebalo bi da bude zatvoren jubilarni 50. Praznik mimoze, a njen najavljeni nastup izazvao je negodovanja u najvećem bokeljskom gradu.

Mnogi građani Herceg Novom smatraju da Ražnatović “ne odslikava duh Praznika i grada”.

Peticija “Mimoza DA, Ceca NE” koju je iniciralo oko 30 Novljana uskoro će biti ponuđena na potpisivanje.

Nikola Koćalo, vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata u Novom izrazio je protest zbog organizacije koncerta Ražnatović.

On ističe da su i ugostitelji, među ostalim, sopstvenim sredstvima koja uplaćuju po zakonu, i sami postali nevoljni finansijeri događaja, a da ih niko nije ni pitao.

“Nekad je grad Herceg Novi nazivan gradom umjetnika i to sa potpunim pravom. Da ne nabrajamo sve, od Iva Andrića do Voja Stanića. Mnogi velikani kulture su podarili Herceg Novom duhovnu auru zbog koje su turisti rado dolazili kod nas. Sigurni smo da ćete angažovanjem izvođača, kao što je gospođa koja će zatvoriti Praznik Mimoze, dodatno urušiti i devastirati imidž Herceg Novog, čije urušavanje, na žalost, ne prestaje u poslednjih 30 godina. Uvjereni smo da Herceg Novom ne treba “budvanizacija”. Herceg Novi treba da se vrati nekadašnjem sebi, upravo tom “Gradu umjetnika” koji je, kao takav, bio prepoznat širom svijeta”, uvjeren je Koćalo.

Kazao je i da turistička organizacija Herceg Novog ima zakonsko pravo da troši novac građana, ali apeluje “na nešto što se zove odgovornost prema tom, mukotrpnim radom, stečenom novcu istih tih gradjana”.

“Da li nam je kultura i obrazovanje važno za sveukupni razvoj, pa i razvoj turizma? Mi smo sigurni da je temeljno važno i jedno i drugo. Sa ovakvim koncertima može se razvijati kafanski, ali turizam kulture, nikako”, kazao je Koćalo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com