ŠAVNIK – ŽABLJAK: Saobraćaj dozvoljen samo za putnička vozila! - Volim Podgoricu

ŠAVNIK – ŽABLJAK: Saobraćaj dozvoljen samo za putnička vozila!

Na putu Šavnik-Žabljak saobraćaju samo putnička vozila, saopštili su jutros iz Auto-moto saveza Crne Gore AMSCG.

Kako su istakli, u nižim predjelima saobraća se uglavnom po suvim kolovozima, a u višim predjelima, osim snijega, ima i poledice i mjestimično sniježnih nanosa.

“Na dionicama duž klisura i usjeka skrećemo paznju na pojavu odrona. Neophodno je voznju i brzinu prilagoditi uslovima na putu, naročito ograničenja brzine”, navode u AMSCG.

Na snazi su zimski uslovi uslovi za vožnju, pa je zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima gdje je postavljen saobraćajni znak o zabrani saobraćaja za vrijeme sniježnih padavina.

“Apelujemo na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, dodaju u AMSCG, naglašavaju da je od 15. novembra do 31. marta upotreba zimske opreme obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobracajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske prilike, a zimska oprema obavezna je na svim putevima ukoliko na putu ima snijega, leda ili poledice.

Na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Dolaziće do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 14 do 16 časova.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.4 dionica Ulcinj-Krute saobraća se jednom trakom naizmjenično. Od 9. januara godine do 10. marta dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 9 do 12, 14.30 do 15.30 i od 22 do 6 sati i vikendom od 9 do 17 časova.

Privremeno se od 30. januara do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta Debeli brijeg-Herceg Novi lokalitet Tatar Bašća mijenja režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do 8. marta zbog izmjestanja cjevovoda na magistralnom putu M-2 dionica Petrovac-Bar, mjesto Žukotrlica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova uz obavezno poštovanje postavljene signalizacije od 8 do 17 sati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com