Intenziviranje saradnje između Podgorice i Sofije - Volim Podgoricu

Intenziviranje saradnje između Podgorice i Sofije

„Dobre političke i ekonomske odnose Crne Gore i Bugarske u narednom periodu treba iskoristiti za unaprjeđenje saradnje Podgorice i Sofije, jer je saradnja na lokalnom nivou od izuzetnog značaja za dalje jačanje odnosa dvije države“, istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića i novoimenovane ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori Meglene Plugčieve.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivirati komunikaciju i raditi na pripremi uzajamnih posjeta delegacija Podgorice i Sofije kako bi se  neposredno razmotrile mogućnosti za konkretnu saradnju u mnogim oblastima u zajedničkom interesu.

„Glavni gradovi naših država se intenzivno razvijaju i suočavju sa istim ili sličnim problemima i izazovima, pa je stoga veoma korisno da produbimo saradnju i razmijenimo iskustva u cilju stvaranja uslova za kvalitetniji život građana“, istakao je Vuković.

On je, predstavljajući ambasadorki razvojne projekte i potencijale Podgorice, izrazio spremnost gradske uprave da u partnerskom odnosu sa zainteresovanim bugarskim kompanijama i investitorima doprinese realizaciji konkretnih projekata i kvalitetnih i održivih biznis ideja.

Ambasadorka je istakla da Podgorica posjeduje veliki potencijal za investiranje i naglasila da će bugarsku poslovnu zajednicu upoznati sa planiranim aktivnostima gradske uprave izražavajući uvjerenje da će ih animiati i dodatno podstaći da svoj kapital ulažu u glavni grad Crne Gore.

Gradonačelnik Vuković je saopštio da i na polju kulturne saradnje treba intenzivirati aktivnosti na povezivanju institucija kulture Podgorice i Sofije kako bi se dogovorile međusobne posjete i gostovanja gradskih pozorišta, kulturnih radnika i umjetnika.

Ambasadorka je uputila poziv gradonačelniku da učestvuje na Međunarodnoj konferenciji SOFAIR ,  koja će se sredinom aprila održati u Sofiji, a u čijem fokusu će biti  važna pitanja iz oblasti zažtite životne sredine i održivog razvoja u lokalnim zajednicama.

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog system you’re using? I’m having some small security problems with my latest website and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

  2. Someone essentially lend a hand to make severely articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to create this particular submit amazing. Fantastic activity!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com