NAKON DRAME: ,,Građani Bara, pokažite da se ne plašite” - Volim Podgoricu

NAKON DRAME: ,,Građani Bara, pokažite da se ne plašite”

Demokratska Crna Gora osudila je dešavanja u Baru.

UPRAVO! DRAMATIČNE SCENE U BARU: Policija nema obzira ni prema trudnicama (VIDEO)

“Da se građanski aktivisti koji mirno protestuju zbog sječe čempresa na silu odvode u maricu od strane policije, neviđen je, nečuven, sramotan i neprihvatljiv postupak. Smatramo da se je vlast u ovom slučaju maksimalno potrudila da do kraja ogoli svoj u osnovi tribalan, divljački, monstruozan i po svemu bi se reklo, iznad svega primitivan karakter, mada uopšte nije morala toliko da se trudi”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Navode da je sve to “već viđeno prilikom hajdučije barskih drvosjeka koji nisu htjeli ni da čuju glas građana Bara, što je u cijeloj priči i veći zločin od same sječe čempresa”.

“Jer ambicije čempresosjeka se, po svoj prilici, ne završavaju na čempresima. Oni žele da sasjeku, u korijenu, i svaki glas pobune protiv nepravde i želje za slobodom da se kaže “dosta!” “Dosta samovolji!” i “dosta bahatosti!”. Građane Bara i sve aktiviste koji mirno protestuju ohrabrujemo da nastave borbu koju su započeli i da ne dozvole zavođenje strahovlade u Baru jer je jasno da je jedini cilj ovakvih izgreda od strane policije i lokalnih vlasti zastrašivanje građanstva”.

Iz Demokratske Crne Gore ističu i da u Crnoj Gori “ne smije biti straha, osobito ne straha od vlasti”.

“Zato im pokažite da ih se ne plašite. Zato im pokažite da znate da su smiješni, u svom demonstriranju sile nad mirnim protestantima, nad gimnazijalcima i nad čempresima”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com