POSTUPAK POKRENUT U VRIJEME MUGOŠINOG MANDATA: Podgorica još plaća za obilaznicu u Maslinama - Volim Podgoricu

POSTUPAK POKRENUT U VRIJEME MUGOŠINOG MANDATA: Podgorica još plaća za obilaznicu u Maslinama  

Glavni grad treba Velizaru Dabetiću da isplati 373.286 eura, zbog izgradnje miniobilaznice u Maslinama, a taj postupak eksproprijacije pokrenut je još 2010. godine, odnosno za mandata gradonačelnika Miomira Mugoše.

Međutim, do sada nije konačno i pravosnažno završen jer su rješenja iz prvostepenog i drugostepenog postupka, kako se navodi u dokumentaciji, više puta poništavana i vraćana na ponovno odlučivanje, zbog raspravljanja eksproprijacije nelegalnog dijela objekta. Pred odbornicima Glavnog grada, 18. februara će se naći sporazum, koji predlaže Direkcija za imovinu da se zaključi sa Dabetićem, a kako je naznačeno u dokumentu, za zemljište od 850 kvadrata, livadu površine 192 kvadrata, dvorište od 500 kvadrata i zemljište ispod porodične stambene zgrade od 158 kvadrata, platiće Dabetiću 212. 500 eura. Za legalni dio objekta, ukupne neto površine od 235 kvadrata, koji obuhvata podrum od 16 kvadrata, prizemlje od 102 kvadrata i prvi sprat od 117 kvadrata, biće isplaćeno 176.250 eura, dok će za zasade biti isplaćeno 4.536 eura. Svi iznosi, kako je naznačeno, su utvrđeni u skladu sa sa zvaničnom procjenom Uprave za nekretnine, nalazom ovlašćenog vještaka i shodno praksi izvršenih naknada u istom području.

Zbog izgradnje pomenute miniobilaznice Glavni grad je po tužbi Vasiliju Miličkovićaza parcelu od 775 metara kvadratnih na Zlatici, koja je oduzeta za izgradnju zaobilaznice, morao da plati preko 200.000 eura, nakon presude Vrhovnog suda.

Na problem sa sudskim sporovima, kako su “Vijesti” pisale ranije, upozorila je i revizorska kuća, koja je radila završni račun Podgorice prije nekoliko godina, a gdje je istaknuto da višemilionska vrijednost sudskih sporova pokrenutih protiv Glavnog grada po osnovu eksproprijacije, tužbi radnika i drugih, može da optereti budžet.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com