Budućnost rutinski do 12. trofeja u Kupu Crne Gore - Volim Podgoricu

Budućnost rutinski do 12. trofeja u Kupu Crne Gore

Prvi trofej u novoj košarkaškoj sezoni u Crnoj Gori pripao je Budućnosti Voli – “plavi” su u finalu nacionalnog Kupa u “Morači” pobijedili Sutjesku 85:71.

Držali su se Nikšićani u uvodnom dijelu igre, vodili 28:25, ali je potom ekipa Jasmina Repeše pojačala ritam, preokrenula na 43:29 do završnice prvog poluvremena i neizvjesnosti nije bilo.

Pokušavala je Sutjeska da utakmicu učinili zanimljivijom, ali je samo uspjela da u nekoliko navrata dođe na desetak poena zaostatka, najviše zahvaljujući reprezentativcu Crne Gore Nikoli Pavlićeviću.

Posebne ovacije dobio je mladi Fedor Žugić, koji je u završnici uspio da upiše i poen sa linije slobodnih bacanja i podigne na noge navijače na tribinama “Morače”

Budućnost je novim trofejom, 12. u Kupu nastavila dominaciju u crnogorskim okvirima, a upravo je Sutjeska uspjela da prekine seriju osvajanja pehara “plavih” peharom u ovom takmičenju 2013. godine.

Sead Šehović ubacio je 16, Suad Šehović i Edvin Džekson po 13 poena za osvajača Kupa.

U taboru Sutjeske 29 poena Nikole Pavlićevića, koji je i najbolji strijelac finalnog turnira Kupa Crne Gore.

Budućnost se sada okreće završnici Evrolige, ali i ABA lige u kojoj će pokušati da odbrani trofej i od sljedeće sezone ponovo nastupi u društvu najboljih evropskih klubova.

Sutjeska je na finalnom turniru pokazala da u dobroj formi dočekuje odlučujući dio sezone u Drugoj ABA ligi, sa ambicijama da se vrati u društvo najboljih timova sa prostora bivše Jugoslavije.

Izvor: 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com