Home / NOVOSTI / NASTAVLJA SE MEDIJSKI RAT: Đukanović odgovorio Kneževiću!
Podgorica, 16.06.2017. Rodjendan dan partije Demokratska partija socijalista DPS Milo Djukanovic Dusko Knezevic Dusko Markovic Foto Filip Roganovic

NASTAVLJA SE MEDIJSKI RAT: Đukanović odgovorio Kneževiću!

Iz kabineta predsjednika Crne Gore oglasili su se saopštenjem povodom informacije da je “firma“ sa Kipra formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”.

Saopštenje Đukanovića prenosimo integralno.

Namjera da se u emisiji “Ukrštene riječi” i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja “firme” Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i pravnih radnji, 2006. godine u vrijeme kad on nije obavljao ni jednu državnu funkciju, samo dokazuje to što se inače zna da oni koji vode kampanju pokušaja diskreditacije Predsjednika Crne Gore, nemaju ni jedan argument za svoje neistinite optužbe.

Naravno, apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta “firma“ formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vrijedno komentara.

Takođe, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsjednik Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme. Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković. Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača.

Imajući u vidu navedeno, cijenili smo da javnost mora biti obaviještena o preciznom činjeničnom stanju, a ne da bude izložena politikantskim špekulacijama plasiranim i rabljenim s prepoznatljivih adresa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *