Podgoričanin primjer hrabrosti - Volim Podgoricu

Podgoričanin primjer hrabrosti

Komisija za dodjelu nagrada i priznanja Ministarstva unutrašnjih poslova odlučila je da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom posthumno nagradi Darka Vujoševića, Podgoričanina koji je stradao 3. februara na Skadarskom jezeru pokušavajući da spasi porodicu Kumburović.

U tragediji u blizini ušća Morače u jezero stradale su četiri osobe. U čamcu koji je potonuo nalazilo se devet lica, a poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburovići njihova maloljetna kćerka. Vujošević je stradao pokušavajući da spasi djevojčicu i njene roditelje.

Tijela Jane Kumburović i njene dvanaestogodišnje kćerke su pronađena i sahranjena, dok za tijelima Vujoševića i Ratka Kumburovića ronioci tragaju već 12 dana.

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spasavanja donijela je odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spasavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara. Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada.

– Na predlog ministra unutrašnjih poslova MevludinaNuhodžića, Komisija je odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spasavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život. Cijeneći ovaj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za ovo najviše priznanje u oblasti zaštite i spasavanja – saopšteno je iz MUP-a.

Nagrade će biti uručene 1. marta ove godine, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spasavanja.

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele juče su ponovo pretraživali dno rijeke Morače do ušća u Skadarsko jezero tražeći tijela nestalih, ali potraga još uvijek ne daje rezultate. Takođe, počela je i pretraga Skadarskog jezera.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com