“Ski centar snažan podsticaj za razvoj sjevera” - Volim Podgoricu

“Ski centar snažan podsticaj za razvoj sjevera”

Premijer Duško Marković, nakon obilaska i otvaranja Ski centra Kolašin 1600, saopštio je da je zadovoljan što svjedoči realizaciji razvoja Crne Gore. Otvaranjem ovog skijališta Crna Gora je ušla u polsjednju fazu kolašinskog skijaškog rizorta, koji će biti podstrek za sve, poručio je Marković.

“Ovo će biti snažan podsticaj za ukupan razvoj sjevera. Podsticaj je to i za pokretanje biznisa u drugim sektorima. Vjerujem da će sve to uticati na porast standarda. Zadovoljan sam i ponosan šti Crna Gora ima mogućnosti da se razvija, i da se bolje živi. Raduje me što ima ljude koji su sposobni da rade na razvoju ekonomije, biznisa i sveukupnog razvoja Crne Gore,” poručio je premijer Marković.

Izvršni direktor Skijališta Kolašin 1600 Miloš Popović, saopštio je za TVCG da mu je zadovoljstvo što je otvorena jedna od najmodernijih žičara na Balkanu.

“Bend Crveno i crno, Sergej Ćetković uveličaće današnju manifestaciju. Zadovoljstvo mi je da imam priliku da obavijestim građane da mogu da dođu na još jedno skijalište koje će biti jedno od najkonkurentnijih kako u regionu tako i šire,” saopštio je Popović.

Bivši jugorslovenski skijaš iz Slovenije Bojan Križaj gost je na današnjem otvaranju.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, novi ski centar sadrži, u sadašnjoj fazi, restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km.

Za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička u hidrotehnička infrastruktura.

..

U turistički kompleks od četiri hotela uz ski centar Kolašin 1600 planirana je ukupna investicija od 77 miliona eura.

Valorizacija Bjelasice i Komova podrazumijeva stvaranje prestižne turističke destinacije sa 224 km ski staza najvišeg kvaliteta, 52 žičare, 52 hotela i 23 pansionska hotela, navode iz Vlade.

..

Svečanost koju organizuju Skijališta Crne Gore počinje u 12:00 sati uz direktan prenos na Televiziji Crne Gore.

Iz Vlade su podsjetili i da je danas organizovan prevoz autobusima od parkirališta kod restorana Savardak do Ski centra Kolašin 1600.

..

“Privatnim vozilima će biti omogućen pristup do popunjavanja kapaciteta parkirališta kod ski centara Kolašin 1450 i 1600. Nakon toga biće omogućen samo organizovani prevoz autobusima”, navodi se u saopštenju.

CdM

1 komentar

  1. Maximize your by how a large amount of gear are employed internationally and will often impart numerous memory using that your is also fighting that is a result from our team rrnside the twenty first centuries. daily deal livingsocial discount baltimore washington

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com