U Budvi 45 opštinara dobilo otkaz jer – ne dolaze na posao! Zbog takvih, grad izgubio 5,6 miliona eura - Volim Podgoricu

U Budvi 45 opštinara dobilo otkaz jer – ne dolaze na posao! Zbog takvih, grad izgubio 5,6 miliona eura

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vrijeme ne idu na posao.

– Taj problem naslijedili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca – za “Pobjedu” kaže potpredsjednik opštine Budva Vladimir Bulatović.

Gubici su zbog takvih ogromni, tvrde u opštini.

– Ako bismo uzeli aproksimaciju zarada za poslednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 evra – kaže Bulatović, a prenosi CDM.me.

Riječ je o zaposlenima koji u prosjeku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nisu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namjera da uvaži i zaštiti veliki broj zaposlenih koji savesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

Bulatović, koji je na funkciji potpredsjednika opštine od avgusta prošle godine, procjenjuje da taj problem može biti rešen za šest mjeseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mjesta.

– Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzećima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima – kaže Bulatović, prenosi B92.net.

On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

(Tanjug)

3 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox now whenever a comment is added I buy four emails with similar comment. Is there by any means you possibly can remove me from that service? Thanks!

  2. I discovered your blog site online and appearance a couple of your early posts. Always maintain on the really good operate. I simply extra up your Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading a lot more by you at a later time!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com