ŠABAN JE VEĆ JEDNOM GLEDAO SMRTI U OČI: Hodao je krvav po Beču, jedva se držao na nogama, a imao je SAMO JEDNU ŽELJU - Volim Podgoricu

ŠABAN JE VEĆ JEDNOM GLEDAO SMRTI U OČI: Hodao je krvav po Beču, jedva se držao na nogama, a imao je SAMO JEDNU ŽELJU

Šaban Šaulić danas je poginuo u Njemačkoj, a već je jednom imao tešku saobraćajnu nesreću.

Devedesetih godina u Beču na njega su nasrnuli noževima, ali on se nije predao, hodao je krvav u krug čekajući pomoć i tako sačuvao svijest i sopstveni život.

Upravo ovu situaciju on je opisao kao jednu od najtežih u svom životu. Na pitanje da li je bilo perioda kada je pjesma utihnula u njegovom životu i srcu, on se prisjetio ovog događaja:

“Nije bilo takvih situacija, osim jedne, koja je mogla da prekine, ne samo moju pjesmu, već i moj život. To se desilo u Beču, u vrijeme onog embarga, kada nije moglo da se putuje bez stranih papira, koji su podrazumijevali da moraš da imaš i stan. Ja sam imao te austrijske papire i jedne večeri, krenuo sam, iz stana, u restoran u kome sam nastupao.”

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

“U mračnom haustoru zgrade, sačekali su me neki ljudi i počeli da me ubadaju nožem i udaraju “bokserima”. I ja sam, pravo da vam kažem, vidio smrt sopstvenim očima. Srećom, dugo sam se bavio sportom, pa sam bio okretan i brz, i kada je sve to počelo, uspio da ostanem na nogama, da se krećem, tako da nisu uspjeli da me onesvijeste, jer bi onda, sigurno, do kraja završili posao.”

“Izgleda da nisu imali puno vremena, a nisu ni očekivali takav otpor, pa su, u jednom trenutku pobjegli. Dobio sam dva uboda nožem u leđa i jedan jak udarac “bokserom” u lice. Nisam imao drugog izbora nego da se vratim u stan, na treći sprat, da pozovem pomoć. Zgrada nije imala lift, i ja sam se, onako izranjavan i krvav, popeo gore, ni sam ne znam kako. Prebrojao sam, tačno, sedamdeset dva stepenika. Telefonirao sam prijateljici, koja je odmah pozvala policiju i hitnu pomoć, skinuo sa sebe kaput i sako koji su bili užasno teški, natopljeni krvlju, i šetao po stanu, da se ne bih onesvijestio, jer ko zna da li bih, onda, preživio. Policija i hitna su brzo stigle i sve se, srećom, dobro završilo. Kasnije sam saznao da je, navodno, jedan od gazdi lokala u Beču, angažovao te ljude, dajući im neke velike pare, da bi spriječio konkurenciju da radi. To je bilo jedino iskustvo posle kog je bilo teško nastaviti”, pričao je Šaulić.

FOTO: PRINTSCREEN
“Još samo da dočekam da oženim sina, jer mi je, danas, jedina neostvarena želja da zapjevam na njegovoj svadbi i igram se sa njegovom djecom. Ništa bolje i više ne bih poželio, nego kako se odvijao moj život i moja karijera i baš ništa ne bih mijenjao, jer sam ostvaren i srećan čovjek”, pričao je Šaulić u istom intervjuu.

Čovjek, koji je mogao da pogleda sebe sa zemlje i poslije 50 godina karijere mogao samo da mašta o lijepoj starosti izgubio je život samo nekoliko sati nakon njegovog nastupa.

FOTO: DRAGAN KADIĆ

VecernjeNovosti, Foto: Stefan Jokić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com