Tužilaštvo i policija još uvijek ne znaju ko je UBIO Pera Damjanovića - Volim Podgoricu

Tužilaštvo i policija još uvijek ne znaju ko je UBIO Pera Damjanovića

Tužilaštvo i policija još ne znaju ko je, kada i gdje ubio Nikšićanina Pera Damjanovića (37), čije beživotno tijelo je pronađeno 14. oktobra 2017. godine u Kobiljem dolu.

Iz Višeg tužilaštva Podgorica “Vijestima” je odgovoreno da su utvrdili da je za Damjanovića bio koban hitac ispaljen u predjelu grudnog koša.

Taj Nikšićanin, blizak škaljaraskom kriminalnom klanu, nestao je 3. septembra 2017. godine, nakon što je bratovim “smartom” navodno otišao na piće sa drugovima. Dan kasnije, njegov brat prijavio je da se Pero nije vratio kući, da je nedostupan na broju mobilnog telefona i da mu se izgubio svaki trag. Policija i porodica su skoro mjesec i po bezuspješno tragali za njim.

“U predmetu formiranom povodom pronalaska beživotnog tijela P.D. u mjestu Kobilji do – Opština Cetinje, od strane tužilaštva u kontinuitetu se preduzimaju potrebne istražne radnje, odnosno izvršen je uviđaj na licu mjesta, date su naredbe Forenzičkom centru u Danilovgradu za sva neophodna vještačenja, zatražene analize listinga komunikacija, kao i obdukcija tijela, kojom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica zadobijenih rana od projektila ispaljenih iz ručnog vatrenog oružja u predjelu grudnog koša”, odgovorila je “Vijestima” portparolka Višeg tužilaštva Podgorica Lepa Medenica.

Par dana nakon što je Damjanovićevo tijelo i fazi truljenja pronađeno zatrpano u Kobiljem dolu, “Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je Nikšićanin pogođen sa pet hitaca, i da na osnovu pronađenih dokaza na licu mjesta vjeruju da nije ubijen na mjestu na kome je pronađeno njegovo tijelo.

Tvrdili su da je prvo mučen, a da su mu nakon toga ubice ispalile hice u grudi, ali i da to ukazuje da su ubice od Nikšićanina tražile da o nečemu priča ili im prizna nešto.

Izvor iz istrage ranije je kazao da će odbukcioni nalaz razjasniti da li su te povrede nastale raspadanjem tijela, ili udarcima.

Istražitelji nikada nijesu zvanično saopštili da li je Damjanović žrtva obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Nezvanični izvori tvrde da jeste, i da ga je glave koštalo “članstvo” u klanu na čijem čelu su navodno braća Jovan i Igor Vukotić iz Kotora i njihov sugrađanin i kum Igor Dedović i da je ubijen u ratu koji bjesni nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji.

“Motiv više nije nestala droga, već osveta član za člana”, rekli su tada iz policije.

Damjanović je hapšen u decembru 2016. nakon što su policajci pretresom kuće i automobila Vukotića pronašli oružje, za koje je Nikšićanin tvrdio da je njegovo. Iz zatvorske ćelije pisao je redakciji “Vijesti” tvrdeći da je u Istražnom zatvoru pretukao pritvorenika Miloša Trba, navodnog “regruta” kavačkog klana.

Trbo je optužen za saučesništvo u ubistvu Kotoranina Dalibora Đurića, nekada visokorangiranog člana škaljarskog kriminalnog klana.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com