Home / NOVOSTI / UZ OVE ŠABANOVE PJESME PLAKALI SMO I SLAVILI: Kralj narodne muzike veliki hit posvetio je supruzi! A UZ OVE STIHOVE niko nije mogao da zadrži suze… (VIDEO)

UZ OVE ŠABANOVE PJESME PLAKALI SMO I SLAVILI: Kralj narodne muzike veliki hit posvetio je supruzi! A UZ OVE STIHOVE niko nije mogao da zadrži suze… (VIDEO)

Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak kralj narodne muzike”.

Zvijezda narodne muzike u kolima je, prema nezvaničnim informacijama, bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pjevao.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pjesmu “Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpejvanih narodnih pjesama.

Osim ovih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr.

Prvu singl-ploču “Dajte mi utjehu” snimio je 1969. godine za PGP-RTB. Od tada je snimio dvadeset i dvije singl-ploče i više od trideset albuma.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com