Konjević: Vektri milioni, a građanima veći računi za struju - Volim Podgoricu

Konjević: Vektri milioni, a građanima veći računi za struju

 

Poslanik SDP i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Raško Konjević, poručio je ministarki ekonomije, Dragici Sekulić da mu se čini, da će kroz novi povećan iznos računa za struju “živjeti bolje” privatni biznisi pojedinaca bliskih DPS-u

On je reagovao na jučerašnji odgovor ministarke ekonomije, Dragice Sekulić. Ona je juče odgovorila Konjeviću na otvoreno pitanje, u kome je Konjević, između ostalog, pita zašto svaki teret loših postupaka moraju da plaćaju građani Crne Gore.

“Poštovana ministarko Sekulić, građani Crne Gore su oduševljeni što će im cijena struje biti veća do 8%!!!! Jer Vi kažete da ste “uradili sve da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”. To bi u prevodu značilo – veće cijene struje, građani će živjeti bolje. Ipak mi se čini, uvažena ministarko Sekulić, da se kroz novi povećan iznos računa za struju “živjeti bolje” privatni biznisi pojedinaca bliskih DPS-u. Za vas je “dnevno političarenje” kada Vas pitamo zašto umjesto novog “zavlačenja ruke u džep građana” i povećanja cijena struje ne naplatite poreski dug od preko 500 miliona i zašto kompanije iz grupacije Vektra duguju preko 10 miliona za poreze”, kazao je Konjević.

“Vaše je poštovana gđo Sekulić”, rekao je Konjević, “da se zalažete da nema privilegovanih pojedinaca i firmi i da zakon važi jednako za sve.”

“Jer zašto, poštovana gđo Sekulić, obični građani plaćaju uredno poreze a Vektra duguje milione. Je li zato što je Vektra bliska pojedincima iz DPS-a? Ali Vi ne biste da to objašnjavate građanima putem medija!!! Vektri milioni, a građanima veći računi za struju. Poštovana ministarko, građani plaćaju najskuplju cijenu struje u regionu – skuplju od građana Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije. I vi je i pored toga opet povećavate”, rekao je Konjević.

Konjević je kazao da prosječna zarada u posljednje dvije godine “koliko vi “radite sve u interesu građana” ne raste.”

“Crna Gora ima najmanju minimalnu zaradu u regionu svega 193 eura, a skoro 80 hiljada građana zivi sa platom do 250 eura. Slično ste objašnjavali i rast PDV sa 19 na 21%, povećanje akciza na gorivo i druge proizvode, zadržavanje kriznog poreza. Ali zato realna kupovna moć građana, prema zvaničnim podacima je u 2018-oj manja 3 odsto. O rastu zarada u 2019 i 2020 u projekcijama ministartva finansija ni riječi. Naprotiv najava “zamrzavanja” zarada i naredne dvije godine. Ali građani neka ne brinu – “vi ste sve uradili da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”, zaključio je Konjević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com