Policija pod rotacijom došla po njega: Ljudi, hapsite pogrešnog čovjeka! - Volim Podgoricu

Policija pod rotacijom došla po njega: Ljudi, hapsite pogrešnog čovjeka!

Tridesetpetogodišnji Bojan Begović juče je na poslu, u prostorijama Hitne pomoći u Danilovgradu, doživio neprijatnost kada je policija automobilom pod rotacijom greškom došla po njega zbog navodnog nasilja u porodici.

Begović tvrdi da nije prvi put da ga policija, pa i drugi nadležni organi, “pomiješaju” sa osobom koja se isto zove i preziva kao on, te da mu se ovakve stvari dešavaju godinama.

On je “Vijestima” kazao da ga je prije dvadesetak ili mjesec dana pozvao javni tužilac i rekao mu da kasni sa plaćanjem alimentacije i da se zato javi na razgovor.

“Tada sam ga zamolio, jer znam da postoji taj čovjek sa istim imenom i prezimenom, sličnih godina, da malo bolje pogledaju dokumenta. Ja sam srećno oženjen čovjek, imam skladan brak i na tom razgovoru se sve završilo”, ispričao je juče Begović “Vijestima” ispred podgoričkog Centra bezbjednosti (CB).

Juče, poslije podne, tvrdi Begović, doživio je veliku neprijatnost. Pozvali su ga iz Centra bezbjednosti Danilovgrad i rekli mu da će doći patrola i da će ga privesti zbog nasilja u porodici, jer ga je prijavila bivša supruga.

“Pitao sam – koja moja bivša supruga, oni su mi rekli ime osobe. Ja sam im kazao da ne znam ko je to, ali mi nijesu vjerovali. Rekao sam im da nemam pojma ko je osoba. Došao sam na posao, u prostorije Hitne pomoći, pošto mijenjam danas kolegu. Stigla je policija i uručila mi poziv. Moraju hitno da me privedu zbog krvnih delikata i nasilja u familiji…”, kazao je Begović “Vijestima”.

Rekao je da se dogovorio sa policajcima da sam dođe u CB Podgorica i da izjavu. Begović je naglasio da ima sva važeća dokumenta, na svoje ime. U pozivima nadležnih organa uvijek piše njegov matični broj, ime njegovih roditelja…

“Tu je najveća greška. Ovo se ponavlja – već peti, šesti put. Ne samo zbog nasilja. Kontaktirali su me zbog duga za struju, kada je bio proces razvoda redovno su me zvali da dođem da se razvedem od supruge. Prelazio sam preko toga, govorio naći ćete vi njega. Sada je previše…”, ispričao je Begović.

On tvrdi da nikada nije osuđivan: “Ni tuču nijesam nikada imao”.

Kazao je da je zbog propusta nadležnih organa njegova familija pod stresom, da mu je supruga bolesna i da ovakve situcije utiču na porodicu.

Begović se juče oko četdrdeset minuta zadržao u CB Podgorica, gdje je inspektoru objašnjavao da nije osoba koju traže, da su sporni podaci njihova administrativna greška, odnosno greška tužioca.

“Rekao sam da mi godinama, od kako je počela ta brakorazvodna parnica, stižu pozivi.

Policijski službenik je napravio zapisnik i pretpostavljam da će to dostaviti tužiocu”, rekao je Begović.

On je u policiji ispričao da “odgovorno tvrdi da on nije osoba koju traži”, da ima suprugu i dva sina, da nikada ranije nije bio u braku niti vanbračnoj zajednici sa drugom osobom, kao i da nema drugih potomaka…

“Znam da imam imenjaka i prezimenjaka, ali ne znam ništa o njemu”, rekao je Begović policiji.

“Vijesti” su juče popodne Upravu policije pitale kako komentarišu tvrdnje Begovića, šta će učiniti ako se utvrdi da je došlo do greške i da li su i ranije zabilježeni slični slučajevi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com