Rasvijetljeno ubistvo Podgoričanina i pokušaj ubistva Olivere Lakić: Evo šta je sve poliicija zaplijenila od kriminalne grupe (VIDEO) - Volim Podgoricu

Rasvijetljeno ubistvo Podgoričanina i pokušaj ubistva Olivere Lakić: Evo šta je sve poliicija zaplijenila od kriminalne grupe (VIDEO)

Kriminalna grupa koju je formirao Filip Bešović (29), a čiji su pripadnici Mario Milošević (38), Goran Rakočević (34), Dejan Vukašinović (36), Luka Bulatović (22), Mijailo Stojanović (34) iz Podgorice, Filip Knežević (30), Marinko Rajković (28), i Sanja Božović (38) iz Cetinja, sumnjiči se da je počinila više krivičnih djela-ubistvo Miodraga Kruščića i pokušaj ubistva novinarke ND Vijesti Olivere Lakić.

Na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević je saopštio da je policija tokom višemjesečne istrage otkrila da je Mario Milošević 21. maja prošle godine hicima iz pištolja usmrtio Miodraga Kruščića.

Prema njegovim riječima tokom policijske i tužilačke istrage obavljeni su pretresi stanova na više lokacija u Podgorici i Cetinju, koje su koristili članove ove kriminalne grupe, i tom prilikom je pronađena veća količina oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalnog alata za otvaranje vozila i stanova.

“Pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćenja prije, za vrijeme i nakon izvršenja ovih krivičnih djela. Ovi predmmeti po broju, namjeni i razornoj moći na najbolji način govore o organizovanosti i bezobzirnosti ovih sada procesuiranih osoba, kao i o njihovim namjerama da svoj kriminalni naum sprovedu u djelo”, naveo je on.

Sprovodeći operativne i istražne aktivnosti policijski službenici identifikovali su devet osoba, za koje postoje osnovi sumnje da su formirali ovu organizovanu kriminalnu grupu u cilju vršenja teških krivičnih djela na teritoriji grada Podgorice i šire.

Tokom trajanja policijsko-tužilačke aktivnosti, policija je ranije u Podgorci uhapsila šest osoba, pripadnika ove kriminalne grupe. Mario Milošević je prošle godine uhapšen na teritoriji Kosova tokom međunaredne policijske saradnje i razmjene informacija između policija Crne Gore i Kosova. Dvije osobe iz ove kriminalne grupe uhapšene su danas u Podgorici i na Cetinju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com