,,Dužnost svakoga ko želi da Crna Gora bude uređena, normalna zemlja, da učini koliko može da afera Koverta dobije svoj epilog” - Volim Podgoricu

,,Dužnost svakoga ko želi da Crna Gora bude uređena, normalna zemlja, da učini koliko može da afera Koverta dobije svoj epilog”

 

Samostalni poslanik Neđeljko Rudović saopštio je juče da ne krije da njegova PR agencija pomaže u medijskom nastupu odbjeglog vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, navodeći da to “rado čini” jer pomaže razotkrivanju zloupotreba djelova vlasti.

Kazao je da njegova agencija radi besplatno.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je gostujući u emisiji “Ukrštene riječi” rekao da Rudović vrši krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. “To je tako, ali ja neću ništa preduzeti”, rekao je Katnić, odgovarajući na pitanje glavnog urednika lista “Pobjeda” Draška Đuranovića da li je Rudović u sukobu interesa.

“Jedan poslanik koji je u zakonodavnom tijelu kaže da kreira i sve ono što nam saopštava lice koje je počinilo krivična djela.. To je pomaganje učiniocu da bi se spriječila njegova odgovornost…”, rekao je između ostalog GST, nakon što je javno priznao kako se prevario glasajući kao građanin na izborima za jednu političku partiju jer je vjerovao da je “čista”.

Katnić

Rudović je izabran na listi poslanika GP URA.

“Gle čuda, ja pomažem počiniocu poslije krivičnog djela. Prvo, sam Katnić kaže da je u svim predmetima protiv Kneževića u toku faza istrage. Drugo, kako mu ja pomažem da nešto zataška ili da ne bude otkriven kada on sam razotkriva sve, ne štedeći ni sebe. Afera Koverta, čiji akteri su neki od najviših funkcionera DPS-a, je cijeloj Crnoj Gori konačno pružila neoborive dokaze o tome ko su i kako se ponašaju oni koji se kunu u Crnu Goru. Zato je dužnost svakoga ko želi da Crna Gora bude uređena, normalna zemlja, da učini koliko može da afera Koverta dobije svoj epilog u vidu podnošenja odgovornosti svih njenih aktera”, rekao je Rudović “Vijestima”.

Član Predsjedništva SDP Bojan Zeković saopštio je da bi Specijalno državno tužilaštvo trebalo da “preduzme zakonom propisane aktivnosti, ako je poslanik učinio nešto nezakonito”:

“Politički komentari tužilaca su krajnje neprimjereni i za svaku osudu. Godinama Tužilaštvo vrlo glasno ćuti o aferama Telekom, Limenka, Zlatica, Kolašin u kojima su građani ošećeni stotine miliona eura. Tužilastvo ćuti o onome što bi trebalo da radi, a priča o onome o čemu bi trebalo da ćuti ukoliko ne preduzima ništa, izlazeći na politički teren i dodatno urušavajući sopstvenu poziciju”, rekao je Zeković.

Zeković: Ako ne vjeruje SAD, možda mu je EU draža

Funkcioner SDP smatra da nije problem ponašanje opozicionara nego “organizovani kriminal i korupcija na svim nivoima vlade i administracije”. “Valjda će vjerovati ocjenama EU ko ne vjeruje odlukama iz SAD”, rekao je Zeković.

Katnić je u emisiji objasnio da je SDT istragom utvrdilo da advokatica Ana Đukanović nije pod sumnjom u predmetu korupcije u Telekomu, iako se u spisima istrage američkog SEC-a izražava takva sumnja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com