PODGORICA: Nova direktorka Ekonomske škole Dijana Vujačić - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nova direktorka Ekonomske škole Dijana Vujačić

Ministar prosvjete Damir Šehović odlučio je da za direktorku podgorčke Ekonomske škole imenuje dosadašnju pomoćnicu direktora Dijanu Vujačić, saznaju “Vijesti”.

Ona će na toj poziciji zamijeniti dugogodišnjeg direktora Branislava Đukića.

Ekonomska škola bila je nedavno u fokusu javnosti, jer je Prosvjetna inspekcija predložila Ministarstvu prosvjete razrješenje dosadašnjeg direktora Đukića zbog nepravilnosti u radu. Tada je saopšteno iz tog resora da svaki inspekcijski nalaz analiziraju ozbiljno i postupaju u skladu sa njime, ali i sopstvenom procjenom o kvalitetu nečijeg rada, što je navodno bio i razlog što Đukić nije reizabran.

Na konkurs za izbor direktora ove škole, koji je raspisan krajem decembra, prijavila su se tri kandidata: Đukic, inače profesor geografije, Tatjana Mugoša, diplomirani pravnik i Vujačićeva, koja je takođe diplomirani pravnik.

Vujačićeva ima preko 13 godina radnog staža u obrazovanju, a prije izbora na mjesto direktora obavljala je poslove pomoćnika direktora ove skole.

“Gospođa Vujačić bila je autor ili koautor udžbenika iz radnog prava. Takođe, učestvovala je u radu komisija za izradu obrazovnih programa, bila i ovlašćeni predstavnik u komisijama za polaganje stručnih ispita. Bavila se i mentorskim radom, pa iza sebe ima mentorstvo učenicima na Sajmu stručnog obrazovanja, za osvojeno prvo mjesto za najbolju prezentaciju zanimanja, a i autor je više projekata”, odgovorili su “Vijestima” Iz Ministarstva prosvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com