Pogledajte kako će izgledati novi kompleks umjesto hotela City! (FOTO) - Volim Podgoricu

Pogledajte kako će izgledati novi kompleks umjesto hotela City! (FOTO)

Hotel Ljubović, kako ga pamti većina Podgoričana, a kasnije hotel City, srušen je prošle nedjelje. Na mjestu hotela, izgrađenog 1982. godine, Normal company će izgraditi stambeno-poslovni kompleks, čiji završetak se očekuje krajem 2020. godine.

FOTO: Normal company

U pitanju je stambeni kompleks Ljubovic Hill koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u gradu u podnožju brda Ljubović, ušuškan u prirodnom zelenilu brdskih padina, tik uz poznato gradsko šetalište i mjesta za rekreaciju, a istovremeno u samom srcu grada.

“Ono što čini ovaj projekat posebnim i kvalitetnim za življenje savremenog čovjeka je nizak koeficijent izgrađenosti od 22.000 m² bruto površine na parceli veličine 9 500 m², što znači da će se prirodna ljepota okruženja pretočiti i u same objekte i prostor između njih. Projektom je predviđeno da se gradi 240 stanova svih struktura i 40 poslovnih prostora”, ističu u kompaniji.

Objekti su pozicionirani po obodu parcele i izlaze do građevinskih linija sa svih strana, praktično formirajući zatvorenu blokovsku strukturu sa centralnim dvorištem.

FOTO: Normal company

Sastoje se od podzemne etaže, prizemlja i šest spratova, a imaće 315 parking mjesta. Njihov nadzemni dio čini ukupno šest međusobno dilatiranih cjelina.

Jedan objekat se sastoji od pet međusobno dilatiranih konstruktivnih cjelina, dok je drugi objeka jedinstvena konstruktivna cjelina.

FOTO: Normal company

Ovaj stambeno-poslovni kompleks imaće 240 stanova i 18 poslovnih prostora.

Predviđeno je šest garsonjera, 114 jednosobnih, 102 dvosobna i 18 trosobnih stanova.

FOTO: Normal company

U objektu se osim stanovanja planira poslovanje u prizemnoj etaži, a u jednom dijelu objekta može se planirati izgradnja gradskog hotela koji se će imati zaseban ulaz i koji se po vertikali može pružati cijelom visinom objekta.

FOTO: Normal company

Programski sadržaji i zahtjevi investitora su uticali na odvajanje funkcija, pa su objekti projektovani tako da se u prizemlju nalaze poslovni prostori dok je na spratovima stanovanje. Podzemna etaža nalazi se ispod parcele i njena namjena je isključivo garažiranje vozila.

CdM

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com