Crnogorski košarkaši u Kijevu: Još dva koraka do sna - Volim Podgoricu

Crnogorski košarkaši u Kijevu: Još dva koraka do sna 

Crnogorskim košarkašima ostala su još dva koraka do istorijskog uspjeha, prvog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

“Crvenima” bi u posljednja dva meča, protiv Ukrajine i Letonije, mogao da bude dovoljan i jedan trijumf kako bi osigurali put u Kinu, ali, iako oslabljeni, izabranici Zvezdana Mitrovića pokušaće da slave u oba meča, i tako definitivno obezbijede plasman na Mundobasket.

– Momke pokušavam da ne opterećujem Letonijom, već da odigramo sa Ukrajinom najkvalitetnije što možemo, i, normalno, da ih dobijemo, a onda da se spremamo za Letoniju. Od prvog dana našeg zajedničkog rada uvijek prvo mislimo na prvog narednog protivnika, a to je sada Ukrajina – kazao je selektor Mitrović uoči sinoćnjeg treninga.

Crnogorski košarkaši otputovali su danas u Kijev, gdje će sjutra veče igrati sa Ukrajinom, koju je naša selekcije porazila u Nikšiću 90:84.

– Znamo da su oni na domaćem terenu potpuno druga ekipa nego u gostima, ali idemo da ih tamo napadnemo. Treba da budemo spremni na agresivnu igru domaćina, oni su stvarno atletski dominatna ekipa koja izuzetno dobro trči. U Nikšiću su zakucali 20 kontri – dodaje crnogorski selektor.

Uoči ovog duela, Crna Gora je treća na tabeli (na mjesto koje vodi na SP), sa šest pobjeda i četiri poraza, Ukrajina je peta sa pobjedom manje…

– Još uvijek ne znamo u kakvom će sastavu Ukrajinci nastupiti, neko je povrijeđen, neko nije, i nikad se ne zna do posljednjeg dana. Velikih problema na poziciji plejmejkera ima Mitrović uoči ovog meča, pošto su ranije, zbog povreda, otpali Nikola Ivanović i Ognjen Čarapić, na startu priprema i Nikola Pavlićević, pa će veliku odgovornost imati Derek Nidam.

– Ostali momci će probati da mu pomognu koliko mogu – ističe Mitrović, koji protiv Ukrajine neće moći da računa ni na bolesnog Filipa Barovića, koji će se priključiti Budućnosti, a ekipi je priključen Sead Šehović.

– Sead je u finalu Kupa pokazao solidnu formu, bio je u ekipi u prvim prozorima. Računam na njega i sve ostale u timu.

Poslije 17 mjeseci u ekipi je ponovo oporavljeni Marko Todorović, koji je posljednji meč za Crnu Goru odigrao 10. septembra 2017. godine, kada je Letonija bila prejaka u osmini finala Eurobasketa (100:68).

– Oporavio se od povrede leđa, i on je jedan igrač koji garantuje stabilnost ispod koša.

Mitrović je zadovoljan zalaganjem igrača.

– Momci su stvarno sjajni, imamo lijepu atmosferu, svi su baš motivisani, radili smo lijepo. U ovakvom sistemu kvalifikacija, za nekoliko dana rada, ovo je daleko od ozbiljnog rada, ali smo u prethodnim prozorima to uspjeli da nadoknadimo našim odnosom, velikim požrtvovanjem na terenu, što nam je donijelo da dođemo na korak od Svjetskog prvenstva – zaključio je Mitrović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com