DRŽAVNI UDAR: Sinđelić i Šišmakov nisu “gasili” telefone - Volim Podgoricu

DRŽAVNI UDAR: Sinđelić i Šišmakov nisu “gasili” telefone 

Nakon što je vještak za telekomunikacije Predrag Boljević na suđenju za “državni udar” okončao izlaganje u vezi sa listingom telefonskih komunikacija okrivljenih i svjedoka saradnika, specijalni tužilac Saša Čađenović ocijenio je da je vještačenje urađeno profesionalno i u skladu sa zakonom.

Istakao je da su svjedok saradnik Saša Sinđelić i okrivljeni Eduard Šišmakov imali intenzivnu telefonsku komunikaciju na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori – od jutarnjih sati 16. oktobra 2016. godine, pa sve do narednog dana.

Tužilac je dodao da je vještak kazao da telefonske kartice nijesu klonirane i da nije manipulisano aparatima koje su koristili optuženi i Sinđelić.

“Izvještaj je jasno pokazao komunikaciju (Mirka) Velimirovića i Šišmakov Eduarda, ostvaren na inicijativu Velimirovića. Razgovor je obavljen preko sistema darma.com. Nakon tog razgovora istog tog dana okrivljeni Šišmakov poziva Sinđelića, nakon čega Sinđelića poziva Velimirovića i pita ga zašto je pozivao Edija. Okrivljeni i druga lica koja su tretirana izvještajem vještaka u direktnoj ili indirektnoj komunikaciji što prikazuje šema izvještaja. Primjećujem da je (Dragan) Maksićostvario komunikacije sa (Aleksandar) Aleksićem na dan prije odlaska okrivljenih i osuđenih u Crnu Goru. Takođe, primjećujem da je Branka Milić pozivala Aleksića i Mirka Velimirovića dok je bila na željezničkoj stanici u Crnoj Gori. Razgovori su obavljeni na inicijativu Milićeve. Velimirović je 15.10. ostvario komunikaciju sa (Kristina) Hristićevom, i to neposredno prije susreta sa (Bratislav) Dikićem. Sinđelić je imao intenzivnu komunikaciju sa Ristić Nemanjom i to u periodu od 11.10.2016. pa do 16.10. 2016. Sinđelić i Ristić imaju zajedničkih lokacija, što znači da su se satajali više puta. Sinđelić je sa Šišmakov Eduardom preko Darma.com servisa ostvario komunikaciju u periodu od 15.10. pa do 20.10 2016. Postoji veliki broj komunikacija ostvarenih u poslijeponoćnim satima a komunikacija je intenzivna 16.10. od 10.30 ujutru pa do 17.10. do 10.52 sata ujutru. Čak i nakon ponoći nije bilo prekida u komunikacijama. Od svih komunikacija kojih je bilo 41, Šišmakov je uputio poziv 31 put”, istakao je tužilac Čađenović.

Branilac okrivljenog Šišmakova, advokat Radonja Drakulović kazao je da je Boljević radio vještačenje na način što je preko google translate programa prevodio povratne poruke i vajber komunikacije zatečene u telefonu Sinđelića.

Na osnovu toga je, tvrdi, sačinio nalaz.

On je konstatovao da je Boljević radio posao suda, zloupotrijebio svoju poziciju i njegovom branjeniku nanio štetu.

“Vještak Boljević je izašao iz okvira zadatka vještačenja. On je izjavio da je cijenio islkaz svjedoka saradnika Saše Sinđelića. Primjećujem da je radio posao suda. On je mog branjenika oglasio krivim i sud mu je to dozovlio a nije ga upozorio da to nije njegov zadataka”, saopštio je Drakulović.

Suđenje se nastavlja danas.

Odbijen zahtjev za izuzeće Stankovića i Katnića

Vrhovno državno tužilaštvo odbilo je ko neosnovan predlog advokata Miroja Jovanovića za izuzeće vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Vrhovno državno tužilaštvo je nakon pregleda zahtjeva, uvida u spise predmeta, te pregleda emisije, odbilo kao neosnovan zahtjev odbrane za izuzeće VDT-a Ivice Stankovića i glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u emisiji nije mogao unaprijed presuđivati, već je kao stranka u perdmetu iznosio svoja uvjerenja”, navodi se u obrazloženju tužilaštva koje je juče pročitala predsjednica vijeća, sutkinja Suzana Mugoša.

VIJESTI

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com