Kako su nekad govorili Ivan Brajović i Aco Đukanović (POGLEDAJTE VIDEO) - Volim Podgoricu

Kako su nekad govorili Ivan Brajović i Aco Đukanović (POGLEDAJTE VIDEO)

Danas se u Skupštini Crne Gore održava rasprava o predlogu zaključaka povodom afere “Koverta”, a prvu vanrednu sjednicu u ovoj godini zakazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović na osnovu inicijative Socijaldemokratske partije, koju je potpisalo 28 opozicionih poslanika.

Prije samog otvaranja rasprave, Brajović je kazao, a osvrnuvši se na aktuelne građanske proteste, koje su podržali i opozicioni poslanici, kako smatra da nije cilj odmjeravati snage na ulici, i da se institucije ne jačaju tako što se pokušavaju zamijeniti ulicom.

“Mislim da parlamentarna većina i parlamentarna manjina predstavljaju i sigurno mogu obezbijediti značajan, respektabilan broj građana koji ih podržavaju. Ja samo vjerujem da nam odmjeravanje snaga na ulici nije cilj i da poslanici i politički lideri imaju posebnu odgovornost da vode računa o svakoj izgovorenoj riječi. Naravno, poželjno je da govorimo samo na bazi činjenica, a institucije se svakako ne jačaju na taj način da se pokušaju zaobići, ili minirati, ili zamijeniti ulicom.”

Korisnici na društvenim mrežama su odmah podsjetili da je Brajović, tada student, bio član organizacionog odbora masovnog mitinga građana 1989. ispred Skupštine Crne Gore, na kojem su tražene ostavke državnog i partijskog rukovodstva.

Ostavke su tada podnijeli prvo Predsjedništvo Crne Gore i Predsjedništvo SK Crne Gore, predsjednik Skupštine Veselin Vuksanović i član Predsjedništva SFRJ Veselin Đuranović, a potom i članovi Predsjedništva SK Jugoslavije Vidoje Žarković i Marko Orlandić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com