Tatjana Stanovčić “platila” dogovor UCG i studenata - Volim Podgoricu

Tatjana Stanovčić “platila” dogovor UCG i studenata  

 

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore smijenio je juče dekanicu kotorskog Fakulteta za turizam Tatjanu Stanovčić navodno zbog nepoštovanja odluka nadležnih organa UCG i nezakonitog raspolaganja imovinom ustanove kojom je rukovodila.

SMJENA NA FAKULTETU ZA TURIZAM: Dekanica iznenađena, na portalima saznala da je smijenjena!

Stvarni razlog je, tvrde sagovornici “Vijesti” iz menadžmenta UCG, to što je Stanovčić odbila da ustupi studentskim predstavnicima poslovni prostor tik uz ulaz na kotorski fakultet, jer je taj prostor, kao i zgrada ustanove, zapravo imovina Opštine Kotor.

Studenti, navode izvori “Vijesti”, ovaj prostor navodno žele za praksu, iako to “nijesu stvarni razlozi”.

“Studentima je ranije usmeno obećano sa najviših adresa UCG da će dobiti prostor. To je prostor Opštine Kotor, a fakultet njime samo raspolaže i to uz saglasnost grada”, kazali su naši izvori.

Predstavnik studenata Fakulteta za turizam i član Upravnog odbora UCG Amar Rastoder nije odgovorio na pitanja “Vijesti” da li je jedan od razloga zbog kojeg je dio studenata te ustanove prije dva dana tražio ostavku ili smjenu Stanovčić sporni poslovni prostor, u čijem je vlasništvu, na osnovu čega ga studenti uopšte potražuju…

Bivša dekanica je kazala da je “iza svega ovog neka druga pozadina, odnosno da nije razriješena iz razloga koje je pročitala u medijima, te da je posebno neprijatno iznenađena, i posebno je simptomatično što je vijest o razrješenju prvo dospjela u medije, a ona o tome nije obaviještena zvanično”. Poručila je i da u svom dosadašnjem radu “nije prekršila Statut i zakon i da nijednim svojim postupkom nije dovela u pitanje zakonitost poslovanja fakulteta što se da lako provjeriti”. UO je za koordinatora ovog kotorskog Fakulteta i organizaciju izbora za dekana, na predlog rektora Danila Nikolića, imenovana je prorektorica UCG i nekadašnja dekanica Đurđica Perović.

I Perovićeva je, tvrde sagovornici “Vijesti”, takođe svojevremeno imala problem sa studentima u vezi sa ovim prostorom.

Zvanični razlozi zbog kojih su studenti tražili ostavku, odnosno smjenu Stanovčić, su navodno nepoštovanje pravila studiranja, dugo čekanje na objavljivanje rezultata kolokvijuma…

Profesorica Marina Rakočević izabrana je za vršioca dužnosti dekana Građevinskog faklulteta, nakon ostavke Srđe Aleksića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com