Home / PG INFO / Aktuelno / AFERA ,,KOVERAT”: Prvi koalicioni partner koji je napustio DPS

AFERA ,,KOVERAT”: Prvi koalicioni partner koji je napustio DPS

Na sjednici Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici, odlučeno je da Crnogorska raskine koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista u glavnom gradu, saopšteno je iz te partije.

Ova odluka je donijeta bez i jednog glasa protiv.

“Ključni razlog za napuštanje koalicije je slučaj „Koverat“, kojim se postavlja pitanje legitimiteta rezultata izbornih „pobjednika“ i to upravo na području glavnog grada gdje je Crnogorska na lokalnim izborima 2018. godine učestvovala u predizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista. Crnogorska ne želi da bude dio bilo koje koalicije čiji je rezultat ostvaren nečasnim radnjama uz kršenje vladavine prava”, kazali su iz Crnogorske.

Odluci Gradskog odbora prethodila je sjednica Predsjedništva partije na kojoj je odlučeno da će Predsjedništvo Crnogorske, slijedeći načelo autonomije teritorijalnih organizacionih jedinica, poštovati odluku Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici o daljim političkim koracima.

Sporazumom o koalicionoj saradnji na lokalnim izborima koji su održani 27. maja 2018. godine u Podgorici, iz kojeg je Crnogorska istupila, predviđeno je i zajedničko vršenje vlasti nakon izbora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com