DETALJI DRAME U URGENTNOM: Pacijent psovao i vrijeđao osoblje, a onda stigla braća i počela je TUČA, policija ih jedva savladala! - Volim Podgoricu

DETALJI DRAME U URGENTNOM: Pacijent psovao i vrijeđao osoblje, a onda stigla braća i počela je TUČA, policija ih jedva savladala!

Zaposleni u Urgentnom centru KCCG, koji su bili u smjeni prije dvije noći, 20. februara oko 01:30h, podnijeli su prijavu protiv pacijenta i njegovog pratioca koji su, kako se navodi u prijavi, vrijeđali i psovali zaposlene, a potom počeli i da tuku radnika obezbjeđenja i policajca, koju su pokušali da zaštite osoblje.

Nakon drame koja se dogodila u Urgentnom centru, zaposleni su, poslije naporne noći, morali, u pet sati ujutro, umjesto kući, da idu u podgorički centar bezbjednosti, kako bi dali izjave.

“Na pregled u Urgentni je došao pacijent G.K. sa svojim bratom, i od samog dolaska u Urgentni centar, G.K. je počeo da se ponaša nekorektno i drsko, pri tome vičući i svađajuci se sa svojim bratom. Naše osoblje je završilo sve preglede i dijagnostiku i smjestili smo ga u sobu za opservaciju”, navodi se u izjavi zaposlenih koju su dali u stanici policije i dodaje:

“U sobi za opservaciju nastavio je sa agresivnim i drskim ponašanjem, tražeći da mu se donese razređivač. Objasnili smo mu da to nije medicinski, niti higijenski, ali se on nije na to obazirao, počeo je da viče i da nas psuje ‘j….u vam majku’ … Zatim je K. G. izašao u hodnik ispred opservacije i počeo da viče i da vrijedja medicinsko osoblje, nazivao nas je svakakvim pogrdnim riječima. Došao je radnik obezbešenja i policajac, i počeo je sa njima da se svađa i da se bije, nisu mogli da ga savladaju, pa je policajac zvao pojačanje. Stiglo je oko desetak policajaca koji su ih savladali i uhapsili njih trojicu, jer je u međuvremenu stigao i treći brat koji je vrijeđao policajce”, navodi se u prijavi.

“Ovo je već prevršilo mjeru, svakodnevni napadi i vrijeđanje medicinskog osoblja, ne možemo da obavljamo radne obaveze, a svi znaju da mi u Urgentnom centru radimo najteži dio posla”, rekli su za portal Volim Podgoricu zaposleni. Oni apeluju da im se obezbijede uslovi da, makar bezbjedno, rade veoma težak i odgovoran posao.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com