MARKOVIĆ: Tehnička vlada neprihvatljiv i neopravdan zahtjev - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Tehnička vlada neprihvatljiv i neopravdan zahtjev

Incijativa za formiranje tehničke vlade je neopravdan i politički neprihvatljiv zahtjev, poručio je premijer Duško Marković.

On je na pres konfernciji sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom kazao i da Vlada radi u punom kapacitetu, te da nema političke krize.

Marković je rekao da je zahtjev opozicije za formiranjem tehničke vlade legitiman, ali nije realan.

“Svako na političkoj sceni ima pravo da ispostavlja političke zahtjeve na način kako procjenjuju da je to najcjelishodnije u odnou na njihove interese. Za mene je taj zahtjev neopravdan i politički nerprihvatljiv. Imamo preča posla, Crna Gora mora da radi na realizaciji svojih ciljeva, ubrzanog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta“, poručio je Marković.

On vjeruje da taj politički zahtjev nije realan i da Vlada može da obavlja funkciju sve dok ima podršku u Parlamentu.

Marković je kazao da je bojkot legitiman, ali nije pruduktivan, ted a su institucije mjesto za rješavanje pitanja.

Marković je rekao i da je preseljenje na ulicu legitimno, te da je to model koji se primjenjuje i u regionu.

“To je očigledno novi opozicioni model, nemamo ništa protiv toga za nas je važno da institucije funkcionišu. Vlada radi u punom kapacitetu”, poručio je Marković i opoziciji poručio da bira svoj način djelovanja. Sve to, kako kaže Vlada prati.

“Da ćemo popustiti pred takvim zahtjevima, nije realno”, kazao je Marković i dodao da je bolje da se svi vrate radu u Radnoj grupi, što podržava i EU.

“Moj poziv je da idemo u tom pravcu, nijesam optimista. Uglavnom nema razloga za dramatizaciju”, kazao je Marković i dodao da nema političke krize da Vlada redovno izvršava sve obaveze.

“Imamo politički tenziju nezadovoljstvo zahtjeve, ali ne krizu”, poručio je Marković.

Han je naveo je da je svjestan da se opozicija u Crnoj Gori bavi svim onim što se dešavalo i u Sjevernoj Makedoniji.

“Na svakoj državi je da se sama nosi sa konkretnim rješenjima”, poručio je Han i dodao da ne vidi potrebu da EU tu participira.

“Svako ima pravo na pojedinačnu ocjenu situacije. Svako treba da bude slobodan da uradi sopstvenu procjenu”, poručio je Han.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com