,,Namjernim iznošenjem neistina o mom radnom statusu, ona samo nastavlja sa dosadašnjom praksom bježanja od zakona” - Volim Podgoricu

,,Namjernim iznošenjem neistina o mom radnom statusu, ona samo nastavlja sa dosadašnjom praksom bježanja od zakona”

Logopedica Lidija Raosavljević demantovala je tvrdnje direktorice bjelopoljskog Doma zdravlja Majde Dobardžić da je na zakonit način dobila otkaz u Centru za djecu sa posebnim potrebama.

“Veoma sam zahvalna direktorici JU Doma zdravlja jer je (vjerovatno nesvjesno) potvrdila moje navode da se Zakon svjesno kršio na moju štetu. Namjernim iznošenjem neistina o mom radnom statusu, ona samo nastavlja sa dosadašnjom praksom bježanja od primjene Zakona, tj. primjenjuje ga kako njoj odgovara”.

“U momentu uručenja otkaza nijesam bila na zamjeni privremeno odsutnog zaposlenog, kako je u rješenju o prestanku radnog odnosa netačno navedeno. Od oktobra 2017. radim na osnovu ugovora na određeno, istovremeno sa koleginicom Jelenom Žižić Spurnić, pa se pitam koga mijenjam već godinu i četiri mjeseca? Zakon o radu zabranjuje poslodavcu da sa istim zaposlenim zaključi dva puta ugovor o radu na određeno vrijeme na period duži od dvije godine. Moj prvi ugovor trajao je dvije, a drugi, nakon zamjene, još godinu i četiri mjeseca, te je jasno da je zakon prekršen.”

“Nakon svih navedenih kršenja zakona i isteka posljednjeg ugovora, još četiri dana sam obavljala posao logopeda bez ikakvog ugovora, čime su se još jednom stekli zakonski uslovi za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno. Umjesto toga uručeno mi je rješenje o otkazu. Zbog svega navedenog jasno je da nije postojala dobra namjera, a posebno nisam bila u povlašćenom položaju. Ubijeđena sam da će sud prepoznati kršenje zakona i nepravdu ispraviti”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com