Home / NOVOSTI / Hronika / OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Šehović nije diskriminisao Mijovićevu

OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Šehović nije diskriminisao Mijovićevu

Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda u Danilovgradu koji je oslobodio ministra prosvjete Damira Šehovića i državu Crnu Goru optužbi da su politički diskriminisali kandidatkinju za direktoricu vrtića “Đina Vrbica” Milenu Mijović, pišu Dnevne novine.

“Odbija se tužbeni zahtjev kojim je tužilja Milena Mijović tražila da se utvrdi da je tužena Crna Gora donošenjem odluke o izboru direktora JPU Đina Vrbica od 5.7.2017. diskriminatorski postupala prema njoj, te da se radi uklanjanja posijedica takvog postupanja navedena odluka poništi i tužena obaveže da na svoj trošak objavi presudu u jednom od dnevnih štampanih medija”, navodi se u presudi Višeg suda u koji su Dnevne novine imale uvid.

Vijeće sudija Višeg suda, kojim je predsjedavala Snežana Aleksić, između ostalog je navelo da je “prvostepeni sud pravilno cijenio iskaz tužilje u nedostatku kojim bi se politički pritisci o kojima je govorila doveli u vezu sa donosiocem sporne odluke, a samim tim i sa političkom diskriminacijom, samo kao njen lični doživljaj u pogledu izbora Vuka Stanišića za direktora JPU “Đina Vrbica” koji je povezala sa svojim političkim neopredjeljenjem, sa pokušajima departizacije zaposlenih, odnosno institucije, kao i sa pritiscima da se učlani u neku od vladajućih političkih partija”.

Iz Ministarstva prosvjete Dnevnim novinama su saopštili da je ovo samo još jedna u nizu potvrda da taj resor radi isključivo po zakonu, i nikako drugačije.

“Odluka Višeg suda je za nas svakako očekivana. Sada je očigledno da je pomenuti slučaj pokrenut i da je motivisan isključivo političkim razlozima i da nema nikakvo utemeljenje u činjenicama. Najbolju potvrdu toga su dali Osnovni i Viši sud presudom koja je bez ikakve dileme pokazala da nije bilo govora o nikakvoj diskriminaciji, već je riječ o zakonitom postupanju Ministarstva”, kazali su iz resora na čijem je čelu Damir Šehović.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *