Home / NOVOSTI / Ekonomija / SAZNAJTE: Ovo su cijene kvadrata stana u Podgorici i na primorju!

SAZNAJTE: Ovo su cijene kvadrata stana u Podgorici i na primorju!

U Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2018. godine prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila je 1.098 eura i veća je za 1,8 odsto u odnosu na isti kvartal 2017. godine, dok je za 4,5 odsto manja u odnosu na treći kvartal 2018. godine, saopštio je MONSTAT.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u posmatranom periodu iznosila je 1.047 eura, u primorskom regionu 1.334 eura, u središnjem regionu 580 eura, a u sjevernom regionu 743 eura.

“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojasnili su u MONSTAT-u.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2018. godine iznosila je 1.127 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 624 eura.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *