SJUTRA VELIKI GRAĐANSKI PROTEST: Evo u koliko sati se kreće iz ostalih gradova za Podogricu (RASPORED) - Volim Podgoricu

SJUTRA VELIKI GRAĐANSKI PROTEST: Evo u koliko sati se kreće iz ostalih gradova za Podogricu (RASPORED)

Iz organizacije #ODUPRISE pozvali su crnogorske građane na sjutrašnji veliki Građanski protest u Podgorici.

Poziv prenosimo integralno.

Pozivamo slobodne građane da 23. februara u 18 časova izađemo na Trg nezavisnosti, koji ćemo ovom prilikom oslovljavati sa Trg nezavisnih građana, i pokažemo da zajedno možemo do suštinske promjene sistema. Oduprimo se!

Sjutrašnji protest treći je u nizu građanskih protesta pod sloganom “97.000 – Odupri se!”. Ovog puta, planirana je kružna ruta kretanja protestne kolone, koja će krenuti sa Trga nezavisnih građana, Ulicom slobode do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Sa Bulevara ćemo skrenuti ka Kliničkom centru i zaustaviti se ispred zgrade RTCG-a gdje će biti ispostavljeni dodatni zahtjevi građana, oko kojih smo u intenzivnoj komunikaciji, pronašli zajednički konsenzus. Vratićemo se Bulevarom revolucije ka Sportskom centru, zatim Bulevarom Petra Cetinjskog nazad do Trga nezavisnih građana. Tom trasom obići ćemo dobar dio institucija kojima se prethodne nedjelje nismo direktno obratili..

Pozdravljamo pomoć koju smo dobili u organizaciji prevoza iz drugih gradova i zahvaljujemo se na njoj, te ovim putem obavještavamo o mjestima okupljanja i vremenu polaska prevoza iz drugih gradova:

 

13:30 h, Andrijevica, Gradski trg

14:00 h, Berane, ispred zgrade Opštine

14:30 h, Bijelo Polje, autobuska stanica

16:30 h, Bar, Sportska hala “Topolica”

16:30 h, Budva, ispred zgrade Opštine

16:20 h, Cetinje, stara vatrogasna

17:00 h, Danilovgrad, Kod hotela “Zeta”

15:00 h, Žabljak, autobuska stanica

15:30 h, Kotor, Benovo, iza opštinskog suda

16:00 h, Kolašin, Gradski trg

15:00 h, Mojkovac, autobuska stanica

16:00 h, Nikšić, ispred “Sindčela”

14:00 h, Pljevlja, ispred zgrade Opštine

16:00 h, Tivat, nova autobuska stanica

15:00 h, Herceg Novi, autobuska stanica

15:30 h, Šavnik, kod benzinske pumpe

 

Kako je prethodne sedmice naše okupljanje proteklo mirno i dostojanstveno tako očekujemo da prođe i svako naredno. Apelujemo na građane da nam se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja. Imamo posebno zadovoljstvo što su nam ove nedjelje ukazali povjerenje sugrađani OSI populacije, kojima će redarska služba ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje. Takođe, pozivamo sugrađane da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara, kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici. Obilježje ovog protesta je #oduprise.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com