UHAPŠENO 35 OSOBA! - Volim Podgoricu

UHAPŠENO 35 OSOBA!

Službenici Uprave policije su u prethodnom periodu, u više zaplena na teritoriji pet gradova, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli kokain, heroin i marihuanu. Policija je prekršajnim i krivičnim prijavama procesuirala ukupno 35 lica, dok se na identifikaciji lica koje je sakrilo opojnu drogu u napuštenom objektu intenzivno radi.

Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, imali namjeru da kontrolišu taksi vozilo u kojem se nalazio D.V. (40) iz Podgorice, a kojim je upravljao I.R. (41) iz Podgorice. Policijski službenici su pokušali da zaustave navedeno vozilo, kojom prilikom se vozač I.R. nije zaustavio na znak zaustavljanja policijskog službenika, već je kretanje nastavio velikom brzinom ugrožavajući bezbjednost policijskih službenika a kojom prilikom je vozilom povrijedio jednog od službenika ovog Odsjeka. Ova dva lica su nastavila kretanje prilikom čega je D.V. odbacio pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 61 gram. Brzom i efikasnom akcijom policijskih službenika ova lica su zaustavljena i lišena slobode. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se D.V. i I.R. bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge heroin na teritoriji Podgorice. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. D.V. i I.R. su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.
Policijski službenici Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima CB Budva izvršili pretres stana i drugih prostorija koje u Budvi koristi M.D. (43) iz Ruske Federacije sa boravkom u Budvi. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 13 pvc kesa sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana težine oko 5,8 kg, 46 pvc pakovanja (svako pakovanje sadrži od pet do 10 sjemenki) sa sadržajem sjemenki marihuane i dvije digitalne vage za precizno mjerenje. Osim toga pronađen je zamotuljak sa sadržajem marihuane težine oko 4 grama. O događaju je obaviješten državni tužiilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. M.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadalje, službenici Odsjeka su, postupajući na osnovu operativnih podataka, a u koordinaciji sa državnim tužiocem u VDT u Bijelom Polju, izvršili pretragu napuštenog objekta koja je nekad korišćena za potrebe vojnog odsjeka u naselju Dolac. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i izuzeli veće pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 857,6 grama. Policija preduzima intentivne mjere I radnje na identifikaciji lica koje je ovu opojnu drogu sakrilo.

Osim toga, službenici Odsjeka i Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući pojačane planske aktivnosti usmjerene na suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga, u 30 zaplena pronašli i oduzeli 23 pvc pakovanja praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, dva pvc pakovanja praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna doroga heroin i 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga podnijeli 29 prekršajnih prijava protiv 29 lica.

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja i Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja su u tri različite zaplene pronašli i oduzeli 21,7 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i oko pet grama opojne droge spid. Tom prilikom su krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirana tri lica i to M.P. iz Nikšića, S.K. državljanin Republike Srbije i E.Š. iz Pljevalja.

Sva pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Policija je inače u toku 2018. godine pronašla i zaplijenila oko 3,3 tone opojnih droga. Otkriveno je 245 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama, što je za 6% više nego u 2017. godini. Nadležnim tužiocima je sa 177 krivičnih prijava procesuirano 249 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Takođe, nadležnim sudovima za prekršaje je u 2018. godini podnijeto za 60% više prekršajnih prijava nego godinu ranije protiv lica koja su drogu stavljala u tzv. ulični promet.

2 komentara

  1. Thanks so much regarding giving me personally an update on this subject matter on your site. Please know that if a completely new post becomes available or if perhaps any improvements occur on the current submission, I would consider reading a lot more and learning how to make good use of those techniques you discuss. Thanks for your time and consideration of other men and women by making this website available. holiday in cuba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com