Protest u Budvi: Opozicija ne treba da se napada, već uzajamno dopunjuje - Volim Podgoricu

Protest u Budvi: Opozicija ne treba da se napada, već uzajamno dopunjuje

U Budvi, u Starom gradu danas je održan protestni skup pod nazivom „Gotov je! Ne boj se.“, koji su organizovali lider Demokrata Aleksa Bečić, lider Demosa Miodrag Lekić i lider Crnogorske Vladimir Pavićević.

Bivši predsjednik budvanske opštine i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Dragan Krapovićkazao je na skupu da su u Budvi „znali na koji način DPS dobija izbore decenijama unazad”.

“Znali smo za pritiske, koverte, upozoravali smo na sve ogavne stvari koje rade da bi opstali na vlasti sa samo jednim ciljem – da pokradu sve resurse koji pripadaju gradu i državi. Mi smo pobjedu 2016. izvojevali upravo na ulici. Evidentirali smo štabove DPS-a s angažovanim privatnim obezbjeđenjem i kovertama punim kriminalnog ili što reče Đukanović – „interesno-predusretljivog novca“. Nakon što smo otkrili i upozorili nadležne gdje se obavlja kupovina glasova, naočigled svih nas i naočigled policije koja koristi zgradu pored, nemoćno smo gledali kako svi naši pozivi institucijama da rade svoj posao bivaju ignorisani, a prijave odbačene. To je slika i prilika crnogorskih institucija. To nas čini tužnima“, dodao je on.

Bečić je poručio da opozicija ne treba da se napada, već je potrebno da sarađuje i međusobno se dopunjuje.

“Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije, kako na ličnom, tako i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost. Što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije. Zato, kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost”, kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, patriotizam nije rasprodaja đedovine i obale.

“To što je uradila prva famlija sa svojim prijateljima, kumovima i saradncima ni okupatorima nije padalo na pamet. Nije patriotizam rasprodavati đedovinu i obalu. Nijesu izdajnici Crne Gore oni koji su protiv Đukanovića, već oni koji su opustošili Budvu, koji su prodali našu obalu, Sveti Stefan, Miločer, Kraljičinu plažu, Solanu, Mamulu, oni koji hoće da prodaju i Budvansku rivijeru. Zato, šaljemo poruku svim tajkunima da se nikada više neće upravljati Budvom i Crnom Gorom iz njihovih apartmana i harema! Ovo je borba naroda protiv tajkuna! Ovo je borba da tajkuni nikada više ne vladaju našom zemljom! Hoćemo zemlju kojom vladaju narodne sluge, a ne tajkunske sluge! Spremni smo! Više nas je! Ne boj se! Gotov je!”, zaključio je lider Demokrata.

Lekić je poručio da nije vrijeme za govore, već dogovore, između građana koji su odlučili da ne budu poniženi i otuđene vlasti.

„Potcjenjuju građane ako misle da je ovo jedan prolazan revolt. Građani su na barikadama, sa samosvješću, kritičkim mišljenjem, i odlučnošću da dođe do konačne promjene. U aferama se osjeća zadah truleži, a mi nemamo ozbiljan odgovor vlasti. Nevjerovatne gluposti se saopštavaju. Neko je Mila Đukanović uporedio sa Svetim Petrom. To su nevjerovatne gluposti, ali sve to izražava agoniju sistema. Objasniće nam premijer Marković ovu situaciju u Baru oko vrtića. Da li je odlučio da posluša glas građana ili se govori o nekoj kazni?“

Svi okupljeni su se nakon završetka skupa uputili za Podgoricu gdje će se od 18 sati pridružiti masovnom građanskom protestu „Odupri se 97000“.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com