Koncerti Pozdrav iz Austrije u Podgorici i Pljevljima - Volim Podgoricu

Koncerti Pozdrav iz Austrije u Podgorici i Pljevljima

Muzički centar Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Austrije u Podgorici, devetu godinu za redom organizuje svojevrsnu verziju Bečkog novogodišnjeg koncerta pod nazivom „Pozdrav iz Austrije“. Koncerti će ove godine biti upriličeni u Podgorici, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u srijedu 27. februara, i narednog dana (četvrtak, 28. februar) prvi put u Domu kulture u Pljevljima, sa početkom u 20 časova.

Kao i prethodnih godina, Crnogorski simfonijski orkestar i ovom prilikom predvodiće austrijski dirigent Uve Tajmer, maestro bečke Narodne opere i njenog Balskog orkestra. Repertoar će uključiti popularne numera pisane tokom „zlatnog“ i „srebrnog doba“ operete. Arijama, valcerima, polkama i marševima autora kao što su Johan Štraus II, Franc Lehar, Žak Ofenbah, Franc fon Supe, Imre Kalman, Robert Štolc i Volfgang Jelinek simfoničari će dočarati raskošni sjaj plesnih dvorana i teatarskih scena Beča, Pariza i ostalih operetskih centara 19. i 20. vijeka.

Poznate sopranske arije iz „Hofmanovih priča“, „Carevića“, „Venere u svili“ i „Đudite“ tumačiće mađarsko-austrijska solistkinja Brigita Šimon, dok će gost koncertmajstor i ove godine biti Nandor Sederkenji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com