Milošević traži da ga izruče Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Milošević traži da ga izruče Crnoj Gori

Podgoričanin Mario Milošević, koji je uhapšen u Prištini po crnogorskoj potjernici zbog optužbe da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, tražio je od tamošnjih organa da odmah bude izručen Crnoj Gori. Miloševićev branilac na Kosovu i Metohiji, advokat Arsim Biljali, kazao je za „Dan” da se Milošević u Kosovu tereti za tri krivična djela, i to nedozvoljeno posjedovanje oružja, 25 grama marihuane i falsifikovanje dokumenata. Biljali je kazao i da je Milošević pred tamošnjim pravosudnim organima priznao krivicu za sva tri krivična djela, tražeći momentalno izručenje.

– Čekamo da mu se izrekne kazna za djela koja je priznao, nakon čega će odlučiti o njegovom zahtjevu da odmah bude izručen Crnoj Gori – kazao je advokat Biljali.

Pojasnio je da je Milošević zahtijevao da već sledeći dan nakon izricanja kazne bude sproveden u Crnu Goru. Takođe, advokat je kazao i da se protiv njega na Kosovu ne vodi nijedan drugi postupak, pa čak ni zbog pokušaja bjekstva iz zatvora, zbog čega su nedavno na osnovu priznanja krivice osuđeni tamošnji službenik Ministarstva za dijasporu i zatvora u kojem se nalazi Milošević.

Osim zbog učestvovanja u ubistvu Đurikovića, u kojem mu se sudi sa Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem, ovaj Podgoričanin potražuje se i zbog postupka u kojem je optužen za otmicu. Nedavno je iz policije i tužilaštva saopšteno da je rasvijetljeno ubistvo vlasnika podgoričke diskoteke „Bigl” Miodraga Migija Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić. Milošević je u ovom predmetu označen kao član kriminalne grupe. Istražitelji ga sumnjiče da je upravo on ispalio smrtonosne hice u Kruščića, dok njegovu ulogu u ranjavanju novinarke Lakić nijesu precizirali. Organizator kriminalne grupe koja stoji iza ovih djela je, prema tužilačkim spisima, Podgoričanin Filip Bešović.

Povodom poslednjih optužbi, Milošević je redakciji „Dana” uputio pismo u kojem je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom Kruščića i ranjavanjem Lakićeve.

– Nevjerovatne su i izmišljotine da sam navodno u više navrata ulazio na teritoriju države Crne Gore sa Kosova. To nije tačno. Da sam nogom zgazio na teritoriju Crne Gore, siguran sam da bih istog momenta bio uhapšen. Ne bi valjda policija koja me potražuje pustila da se slobodno krećem po Crnoj Gori – naveo je Milošević.

Tvrdi i da ne poznaje Filipa Bešovića, kojeg je policija označila kao organizatora kriminalne grupe kojoj Milošević navodno pripada.

– Ako se dobro sjećam, ranije su me povezivali sa nekim drugim klanom. Sada se, izgleda, pojavila potreba da izmisle da sam u nekom drugom klanu. Možda ni tu nije kraj. Ima vjerovatno još klanova u Crnoj Gori, pa će me ovi što „rasvjetljavaju” krivična djela učlaniti u još neki klan bez mog znanja i saglasnosti – saopštio je Milošević.

(Dan)

1 komentar

  1. Can I simply say what a relief to seek out someone who truly is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know tips on how to deliver an issue to light and make it important. Extra folks have to learn this and understand this facet of the story. I cant consider youre not more widespread since you definitely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com