ORUŽANI UPAD ALBANACA KOD KURŠUMLIJE: Odjekivali rafali - Volim Podgoricu

ORUŽANI UPAD ALBANACA KOD KURŠUMLIJE: Odjekivali rafali

Rafali su odjekivali u mojoj blizini, uplašen sam krenuo pješke ka Kuršumliji, opisao je Milomir Stevanović (45), iz Teslića, dramatičnu situaciju, kada su Albanci zapucali iz podujevskih sela.

On je za Večernje novosti rekao da je bio itekako zabrinut za svoju bezbjednost, i jedva je došao do mjesta gdje ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do njega.

Podsjetimo, incident se dogodio u selu Rastelica, koji se nalazi na administrativnoj liniji sa Kosmetom.

Inače, Stevanović je izvodio poslove za potrebe preduzeća “Srbijašume”,  a kako se navodi trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smješteni radnici, a samo pukom srećom nije povrijeđen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Albanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i sijeku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predjeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smješteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbjednost radnika.

Inače, prije par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com