Darko je živio kratko, ali je učinio mnogo dobrog! Mi smo ga izgubili, ali je nebo dobilo! - Volim Podgoricu

Darko je živio kratko, ali je učinio mnogo dobrog! Mi smo ga izgubili, ali je nebo dobilo!

Darko Vujošević koji je nastradao pokušavajući da spasi porodicu iz Skadarskog jezera sahranjen je u selu Rašovići. Ispraćen dostojanstveno u Fundini, uz opelo vladike Joanikija.

“Poživio je ovozemaljski život kratko, ali je u njemu učinio mnoga dobra. Živio ga je čestito, svijetlog obraza i čistih ruku. Mi smo danas izgubili, ali je nebo dobilo – ovim riječima vladike Joanikija, u prisustvu nekoliko stotina ljudi, ispraćen je na vječni počinak Vujošević, koji je život dao pokušavajući da spase tročlanu porodicu Kumburović.

 

Vujošević je sahranjen u mjestu Rašovići, u njegovoj Fundini u Kučima, na mjestu sa kojeg pogled doseže i do Skadarskog jezera koje je uzelo četiri ljudska života. Darkova porodica, iako vidno slomljena i u suzama, ispratila ga je dostojanstveno i sa ponosom na njega i njegova djela.”Stradanje Darka i porodice Kumburović tragedija je, ali je tragedija i što je toliko dana prošlo u potrazi za njima. Vjerovatno se to desilo sa razlogom, jer, kako su dani prolazili, sve se više pričalo o Darkovom dobrom djelu. Toga uvek treba da se sećamo, njegovo djelo je jedan od primjera čojstva i junaštva, o kojima je pisao i Marko Miljanov”, kazao je vladika Joanikije.

 

Vladika je saučešće porodici izjavio i u ime mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je, kako je kazao, jako želeo da bude tu, ali je, nažalost, bio spriječen. Na kraju govora, vladika je podsjetio da još uvek nije pronađeno tijelo Darkovog prijatelja, koji je istog dana stradao, te pozvao sve da se zajedno sa njim mole da i njega ubrzo nađu i sahrane sa njegovom porodicom.

Darkov brat Vesko zahvalio je svima koji su došli da se oproste od njega, napominjući da su na Darkovu sahranu došli prijatelji i rodbina iz svih krajeva svijeta.

Darko Vujošević i njegovi prijatelji, porodica Kumburović, stradali su 3. februara, kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, pri njihovom povratku sa liturgije u manastiru Vranjina. Iako se Darko prvobitno domogao obale, vidjevši da se sa vodom bore Ratko, Jana i njihova ćerka Nina, vratio se među podivljale talase da pokuša da ih spase. Nažalost, toga dana, ugašena su sva četiri života. Tijelo pokojne Jane izvučeno je istog dana, nekoliko dana kasnije ronioci su pronašli i Ninu, dok se za njihovim suprugom i ocem Ratkom još uvek svakodnevno traga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com