Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORIČANI O RUŠENJU HOTELA “LJUBOVIĆ”: “Ostalo je još da sruše Staru varoš” (FOTO)

PODGORIČANI O RUŠENJU HOTELA “LJUBOVIĆ”: “Ostalo je još da sruše Staru varoš” (FOTO)

Hotela Ljubović – više nema. Iako mu je 2008. godine modernizovan enterijer i dobio “modernije” ime – City, brojni Podgoričani ga pamte kao Ljubović.

Oni malo stariji, kao hotel svoje mladosti, igranki, prvih ljubavi, prijateljskih druženja. Hotel Ljubović je bio kultno mjesto Podgorice.

Sada ga, baš kao ni nekih drugih podgoričkih kultnih mjesta, Hotela Crna Gora, Kina Kultura… više – nema.

Podgoričane niko nije pitao, kada su rušena mjesta pored kojih i u kojima su stasavale generacije.

Hotel Ljubović, kako ga pamti većina Podgoričana, izgrađen je 1982. godine. Po mišljenju mnogih Podgoričana, Hotel Ljubović je bio jeda od simbola grada.

Danas ga više nema, a n mjestu gdje je bio nići će stambeno-poslovna zgrada sa 240 stanova i 18 poslovnih prostora.


Podgoričani koje smo, upravo, na tom mjestu, pitali šta misle o rušenju hotela, smatraju da nije bilo potrebe za rušenjem.
-To je elitna lokacija, u hotelu su odsijedali reprezentativci. Vidio sam i po kvalitetu gradnje da je dobra jer, zbog količini željeza, jedva su uspjeli da ga sruše, mnogo je kvalitetno bilo urađeno. Vjerovatno im je isplativiji novi projekat koji rade, rekao nam je Zoran Pavićević.

-Podgorica je postala jedan devastiran grad u kojem ništa autentično ne možete pokazati nekom turisti. Strancu možemo pokazati primorje ili Žabljak ali ne i Podgoricu, jer u njoj ništa autentično nije ostalo. Hotel Ljubović je dobio dosta nagrada, za izgled, uslugu, enterijer, i po tome ga pamtimo. Emotivno smo vezane za njega, kao građanke Podgorice. Šokirane smo, kao da je bilo bombardovanje. Ostalo je još da sruše Staru varoš!, rekle su nam Biljana i Aleksandra Žižić, kojima se ne sviđa ideja o građenju novog objekta na mjestu hotela.

Gradnjom stambeno poslovne zgrade na lokaciji Ljubivića nije oduševljen ni Slobo Čelebić: „Srce me boli za Ljubovićem. Novi hotel da se ruši. Srušen je hotel “Park” na Cetinju za vrijeme zemljotresa, i napravljen je novi, a ovaj je bio nov, i nije bilo potrebe za tim. Šta ljepše napraviti od njega?, kaže Čelebić.
-Mislim da nije bilo nikakve potrebe za rušenjem hotela. To je jedan od naših najljepđih simbola, ali tako je sve u našoj državi. Šta ne treba, to rade, a šta treba ne rade, zaključila je Vukica Šcepanović.
Iako je većina građana nezadovoljna, postoje i oni koji ne daju prevelik značaj rušenju hotela.
-Hotel kao hotel. Jedan se ruši, drugi niče. Ne pamtim ga ništa posebno, za mene je to bio samo još jedan hotel u gradu, kaže Maja Durković, dok nam je Dejan Bešović rekao da je dobro da se gradi i zida i da će Podgorica do 2050. godine biti milionski grad. Po njegovom mišljenju, samo Podgorica će imati million stanovnika.

Jovana Belojević

loading...

One comment

  1. Mislim da je sadašnji vlasnik, sad već bivšeg hotela Ljubović, prije par decenija radio u tom hotelu kao domar. To bi se novokomponovanom vlasniku moglo “zamjeriti”. Stga mislim da je morao biti srušen a sa rušenjem je srušena i jedna, ne baš prijatno, podsjećanje na nekadašnji minuli rad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com