UHAPŠENO BEZBJEDONOSNO INTERESANTNO LICE: Pronađeni pištolji, oružje, dva lap topa… - Volim Podgoricu

UHAPŠENO BEZBJEDONOSNO INTERESANTNO LICE: Pronađeni pištolji, oružje, dva lap topa…

 

Službenici Uprave policije – Odjeljenje bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, pronašli oružje, municiju i druge predmete, rasvijetlili tešku krađu i kontrolisali bezbjednosno interesantna lica.

Naime, službenici OB Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih informacija, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Posebne jedinice policije, a postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija na pet adresa koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.S. (26) iz Cetinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i, pištolj nepoznate oduzeli pušku marke, pištolj marke „Glock“ sa dva okvira, 50 komada municije cal. 9mm, dva lap topa, zlatnu platnu karticu i volan vozila koje je pronađeno a koje je predmet izvršenja krivičnog djela. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. U neposrednoj blizini jednog ugostiteljskog objekta policija je pronašla i privremeno oduzela pomenuto vozilo marke „Grand Cherokee”.

Nadalje, cetinjska policija je, preduzimajući operativne aktivnosti, u kratkom roku rasvijetlila krivično djelo teška krađa i tom prilikom lišila slobode bezbjednosno interesantno lice V.T. (35) iz Cetinja. On je ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom podesnog sredstva provalio u pmv i iz njegove unutrašnjosti otuđio tašnu u kojoj se nalazio novac i druge lične stvari. Službenici policije su zaustavili vozilo u kojem se nalazio V.T, a kojom prilikom je on pokušao da se da u bjekstvo. Brzom i efikasnom akcijom policije on je lišen slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da mu se V.T. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Nakon privoda tužilac je za ovo lice odredio zadržavanje u službenim prostorijama do privoda nadležnom sudije za istragu.

Osim toga, službenici OB Cetinje su, sprovodeći kontinuirane aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica, kontrolisali 229 bezbjednosno interesantnih lica a 24 sankcionisali. Privremeno je, radi provjere, oduzeto vozilo marke „VW Golf“ od V.Lj. (30) iz Cetinja koji važi za bezbjednosno interesantno lice. Takođe u raciji dva lokala kontrolisano je i šest bezbjednosno interesantnih lica.

2 komentara

  1. An fascinating discussion is value comment. I think that it is best to write extra on this matter, it won’t be a taboo topic however generally people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers [Reply]

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com