DRAMA U DOMU ZDRAVLJA: Doktor sestru čupao za kosu, vukao po ordinaciji, davio je i prijetio da će joj prosuti mozak! - Volim Podgoricu

DRAMA U DOMU ZDRAVLJA: Doktor sestru čupao za kosu, vukao po ordinaciji, davio je i prijetio da će joj prosuti mozak!

Doktor Dražan Peša iz Vrbasa napao je na radnom mjestu medicinsku sestru Jelenu Č., čupao je za kosu, vukao po ordinaciji, davio je, prijetio da će joj prosuti mozak! Napad desio se u decembru u toku radnog vremena u Ambulanti medicine sporta, a danas je o ovom događaju svjedočila medicinska sestra.

“Nemoj da skidaš Svetu Petku!”, vikao je doktor, a kako se može čuti na snimku, sestra mu je odgovarila da je to prostorija u kojoj i ona radi.

Međutim, rasprava se nastavila, a u jednom trenutku krenule su prijetnje i potom se čuo zvuk koji zvuči kao fizički obračun.

“Možeš ti bez glave da ostaneš, šta misliš da ti sad zviznem glavu tu, da ti procuri mozak, ako pukne mi film!”.

Ponovo su se čule pretnje da će joj “prosuti mozak dok policija ne dođe”.

Medicinska sestra Jelena Č., koja je još na bolovanju zbog batina koje je dobila, kaže da je snimak autentičan, ali da ne zna ko ga je napravio. Ona je objasnila kako je došlo do sukoba i šta mu je tačno prethodilo.

“Na kraju godine menjala sam kalendar i okačila neku sliku umjesto Svete Petke. Doktor je to primijetio i rekao da vratim ikonu, što sam odmah i uradila. No, nastavio je da objašnjava zbog čega je ikona važna, nije prestajao. Molila sam ga da se ne svađa i ne viče, njegov kum je bio tamo, ali doktor se sve gore drao i vrijeđao. Izašla sam napolje, zvala glavnog tehničara i rekla mu da ne mogu to više da trpim i slušam i da ću zvati policiju. Kada je čuo da zovem policiju, počeo je da viče “đubretaro”, “sada ću da ti prospem mozak”, prepričava Jelena Č.

 

FOTO: AP/ILUSTRACIJA

 

Međutim, kako ona tvrdi, onda je uhvatio za kosu i čupao, vukao po ordinaciji, a potom i zgrabio za vrat i stezao.

“Bila sam bespomoćna, mislila sam da će me ubiti. Njegov kum je stajao iza njega i govorio mu da prekine. Uspjela sam samo jednom da viknem upomoć, nisam mogla da se odvojim od njega. Nekako sam se okrenula, otrgla i uspjela da pobjegnem iz ambulante – priča nesrećna žena.

Policija je već bila na putu, a ona je morala u bolnicu, gdje su joj konstatovane povrede vrata zbog kojih je nosila Šancovu kragnu tri nedelje. Policija je saslušala doktora i na tome se za sada završilo. On i dalje radi, a Jelena je na bolovanju, boji se da se vrati na posao, iako je nadređeni uvjeravaju da joj ljekar više neće ništa…

 

Pokrenut postupak

 

Iz Doma zdravlja “Veljko Vlahović” potvrđuju da se desio fizički napad, te da su odmah obaviješteni policija i Hitna pomoć.

 

FOTO: PRINTSCREEN

 

Kažu da je medicinska sestra podnijela prijavu protiv doktora, nakon čega je direktorka Jasmina Asi pokrenula disciplinski postupak.

 

(Kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com