ZAMALO TUČA U SKUPŠTINI: Kneževićeve kolege spriječile fizički obračun (VIDEO) - Volim Podgoricu

ZAMALO TUČA U SKUPŠTINI: Kneževićeve kolege spriječile fizički obračun (VIDEO)

Kao što je prije dvije godine na Cetinju usvojena odluka o ulasku Crne Gore u NATO, tako je prijestonica danas bila mjesto na kom su poslanici verifikovali i Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije Alijansi.

Iz vlasti su stigle ocjene da se radi o istorijskom iskoraku, od kog će biti bolje cijelom regionu, a ne samo našim susjedima.

“Namjera nam je da kao prijateljska država i snažan zagovornik poltike otvorenih vrata NATO-a, blagovremenim potvrđivanjem ovog protokola, damo dodatni impuls evroatlanskoj perspektivi Republike Sjeverne Makedonije”, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Za razliku od Demokratske partije socijalista, u opozicionom Demoratskom frontu smatraju da se radi o pogrešnoj odluci Sjeverne Makedonije.

Ipak, posebno im je zasmetao dolazak na sjednicu predsjednika Sobranja Sjeverne Makedonije Talata Džaferija, prvog visokog zvaničnika te zemlje koji je Albanac.

“Nemojte zaboraviti da je ovaj oficir ovdje učestvovao u ratnim sukobima, proglašen teroristom, sto ljudi je poginulo, pet hiljada Albanaca je bilo pod oružjem, desilo se čudo neviđeno, i danas vi njemu prostirete ovdje crveni tepih, aplaudirate. Gledam vas i stidim se za sve vas, a nama, vašim kolegama, vašim rođacima, proglašavate nas teroristima. Pa, sram vas bilo”, kazao je poslanik DF-a, Andrija Mandić.

“Gospodin Džaferi je bivši pripadnik terorističkih organizacija, čovjek koji je pucao na makedonske vojnike, na makedonsku policiju”, dodao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Ni tu nije bio kraj, pa kasnije umalo nije došlo do fizičkog obračuna, nakon što je drugi lider DF-a Milan Knežević iz klupe vrijeđao Miodraga Vukovića iz DPS-a.

Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS-a tražio od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da zaustavi, kako je kazao, besprizornika, dodajući da neće polemisati sa njim.

Nakon što su Kneževićeve kolege spriječile fizički sukob, on je iz klupe imao novu poruku za Vukovića.

“Meni Miško Vuković ovdje kaže – tek ćete da vidite šta ćemo da vam radimo. I niko da ne reaguje. E, ja poručujem Mišku Vukoviću i svima onima koji budu pokušali nešto da rade meni, Andriji Mandiću, ili bilo kome iz naših porodica, neka budu spremni da sačekaju povratni udarac”, rekao je Knežević.

Na kraju je Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u usvojen sa 44 glasa, a za su bili poslanici vladajuće koalicije, SDP-a i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com