Pogledajte najnovije kadrove autoputa Bar Boljare (VIDEO) - Volim Podgoricu

Pogledajte najnovije kadrove autoputa Bar Boljare (VIDEO)

Vlada Crne Gore je 165 kilometara dug autoput Bar Boljare opisala kao projekat kojeg krase impresivni mostovi i dugački tuneli, “konstrukcije vijeka i put u moderno doba”.

Kako je najavljeno krajem ove ili početkom naredne godine dobićemo i prve kilometre autoputa.

Ekipa Infobiroa napravila je nove snimke izgradnje prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa, a u videu ispod možete pogledati kako to izgleda:

Na autoputu Bar Boljare je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, autoputa Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara.

Most Moračica biće jedan od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa Bar Boljare. Dužina će mu biti 1km a most će nositi stubovi visine i do 180m.

Prosječni dnevni, odnosno godišnji saobraćaj na postojećim putevima od Bara do granice sa Srbijom na pojedinim dionicama kreće se od 5,1 do 8,3 hiljade vozila sa izraženim sezonskim godišnjim intenzitetom koji dostiže i do 20 hiljada vozila.

Doseći do vrha masivnih betonskih stupova koji se nadvijaju iznad crnogorskog kanjona rijeke Morače uspjeh je kineskih radnika, koji grade državni autoput kroz jedan od najnepristupačnijih terena u južnoj Evropi, opisala je ranije Al Jazeera Balkana u reportaži o jednom od najmonumentalnijih projekata u ovom dijelu Evrope.

Autoput je dizajniran da poveže luku Bar na crnogorskoj jadranskoj obali sa susjednom Srbijom, linija koja prolazi kroz sjeverni planinski dio Crne Gore završena je i Vlada se suočava s novim izazovom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com