Vila u Tivtu prodata za deset miliona eura - Volim Podgoricu

Vila u Tivtu prodata za deset miliona eura

Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina nalazi se u tivatskoj opštini i prodata je za deset miliona eura, saopštio je Pobjedi izvršni direktor uticajnog portala za luksuzne nekretnine Nekretnina.me Niko Laković.

On je naveo da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cijenama koje su veće nego i u mnogo razvijenijim turističkim destinacijama. Iz kompanije Luštica divelopment, koja gazduje turističkim naseljem Luštica Bej, su saopštili daje prošla godina bila veoma uspješna što se tiče prodaje stanova i kuća, usljed čega su u ovoj godini cijene preostalog limitiranog broja nekretnina u ovom naselju u porastu.

“Tržište nekretnina u Cmoj Gori u posljednjih par godina ima uzlazni trend, i atmosfera je prilično dobra. Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej, gdje se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cijenama na kojima bi sigurno pozavidjele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Ono što stoji kao stalna potražnja su urbanizovani placevi i vile uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama, što je opet na ovako limitiranom prostoru uz obalu vrlo teško i naći i izgraditi”, kazao je Laković Pobjedi.

Prema njegovim riječima, prosječne cijene vila u luksuznim naseljima se kreću od 6.000 do 7.000 eura po kvadratu, a pojedinačne vile na obali mora se nude od 5.000 eura po kvadratu, pa sve do 10.000 eura za neke posebne primjerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.

“Najskuplja vila na tržištu je palača iz 17. vijeka, detaljno renovirana, izuzetan primjer građevinskog nasljeđa Boke. Ona ima 1.500 kvadrata, odlikuje je filigranski rad i arhitektonsko umijeće, a nudimo je isključivo odabranim klijentima koje zanima trofejna nekretnina”, istakao je Laković.

On je naveo da se po visokoj cijeni trenutno ističe i modernija varijanta kompleksa zatvorenog tipa od tri vile na obali mora. One su sagrađene najluksuznijim materijalima i imaju nekih 60 metara izlaza na more.

“Najvrednija nekretnina realizovana posredstvom naše agencije je zemljište na obali mora za gradnju hotelskog kompleksa, dok je najskuplji apartman prodat našim posredovanjem imao 380 metara kvadratnih i nalazi se u naselju Porto Montenegro”, rekao je Laković.

On je dodao da najsnažnije interesovanje za luksuzne nekretnine dolazi sa tržišta bivše Jugoslavije i to dominantno iz Srbije.

“Veliko interesovanje pokazuju i državljani Turske i Rusije, a od skoro je sve značajnije i interesovanje državljana Velike Britanije”, naglasio je Laković.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore su najčešće zainteresovani za nekretnine vrijedne od 150.000 do 200.000 eura, koje im mogu služiti kao ljetnji stan i kao dobra investicija za rentiranje.

“Povremeno imamo i ljude iz Crne Gore koji bi voljeli da kupe vilu sa privezištem za brod, kao jedinstvenu priliku za kapitalnu investiciju, mjesto za odmor i zalog za buduće generacije”, kazao je Laković.

Iz kompanije Luštica divelopment su Pobjedi saopštili da je cijena za sada najskuplje prodate vile u turističkom naselju Luštica Bej iznosila 2,43 miliona eura. Ovo naselje se nalazi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

“Ta prodaja je obavljena prošlog ljeta. Protekla godinaje bila veoma uspješna, usljed čega su u ovoj godini cijene preostalog limitiranog broja nekretnina u porastu”, naglasili su iz Luštice divelopment.

U ovom trenutku je u tom turističkom naselju najskuplja porodična kuća (townhouse) sa tri sobe po cijeni od 1,03 miliona eura.

Njena cijena će biti uvećana za oko 50.000 eura, za iznos garaže jer radimo novi dizajn. Od 15. marta pet odsto će biti veća cijena za tu i sve ostale porodične kuće (townhouse) precizirali su iz kompanije Luštica divelopment.

Predstavnici ove kompanije su naveli da je trenutno najskuplji stan u naselju Luštica Bej penthaus u rezidenciji “Kamelija” čija je cijena 1,58 miliona eura.

Najskuplje prodati stan u turističkom naselju Luštica Bej je penthaus koji je prodat za 1,27 miliona eura rekli su predstavnici Luštice divelopment. Predstavnici pojedinih tivatskih agencija za nekretnine su saopštili da se na području Boke Kotorske vile veličine od 150 do 250 kvadrata prodaju po cijeni od jedan do 1,5 miliona eura. Prema njihovim riječima, luksuzni stanovi na području Boke, odnosno na tivatskoj rivijeri mogu dostići cijenu i do 3.500 eura po kvadratu.

Iz budvanskih agencija za nekretnine su naveli da se cijene luksuznih stanova na području ove opštine kreću od 3.000 do 5.000 eura po kvadratu, zavisno od toga da li imaju pogled na more.

Iz podgoričkih agencija za nekretnine su naveli da se ekstra luksuzni stanovi u glavnom gradu prodaju po cijeni od 2.000 do 2.500 eura po kvadratu.

Iz jedne podgoričke agencije je saopšteno da je u njihovoj ponudi stan od 350 kvadrata u zgradi Vektra koji se nudi za pola miliona eura.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com