NA SRAMNOM FB PROFILU NASILNIK NAPADA MARIJU LUKIĆ: “Da li se ovako ide na posao, da li se ovako oblači majka dvoje djece?” - Volim Podgoricu

NA SRAMNOM FB PROFILU NASILNIK NAPADA MARIJU LUKIĆ: “Da li se ovako ide na posao, da li se ovako oblači majka dvoje djece?”

Sraman profil pod nazivom “Pravda za Jutku” pojavio se na Fejsbuku ubrzo nakon što je predsjednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka koji je godinama seksualno uznemiravao žene, podnio ostavku.

Ovaj profil koristi se za najprizemnije napade na njegovu bivšu sekretaricu Mariju Lukić koja je smogla hrabrosti da javno progovori o stravičnom Jutkinom uznemiravanju. Samo ovoj ženi Jutka je poslao više od 15.000 lascivnih, vulgarnih poruka, nasrtao na nju i tjerao je na seks da bi ona i njena sestra zadržale posao.

Pored toga, i činjenice da se osim Marije oglasilo još 10 žena koje su trpjele Jutkine seksualne ucjene i iživljavanje, na Fejsbuk profilu “Pravda za Jutku” Marija Lukić sramno se napada kao žena koja je kriva jer se provokativno oblači i jer “ko zna ko stoji iza nje”.

Sramna zamena teza, Foto: Printskrin/Facebook

Marijine slike i selfiji, koje uzgred ima svaka žena i koji nisu ni nepristojni ni vulgarni, objavljuju se uz odvratne poruke podrške nasilniku i još odvratnije poruke osuđivanja jadne žene koja je se usudila da ustane protiv lokalnog moćnika.

“Smjerna “majka” dvoje djece”, “Da li se ovako ide na posao”, “Da li se ovako oblači majka dvoje djece”, samo su neki od komentara ispod Marijinih slika kojima se ona predstavlja kao krivac, a Jutka, vjerovali ili ne, kao žrtva.

Možda najodvratniji je komentar jedne žene koji glasi: “Treba da čujemo i drugu stranu, Jutku. U narodu se kaže: Dok kučka ne mane repom, kučak ne prilazi.”

Ovdje vrijedi podsjetiti da Jutka ni u jednom trenutku nije izašao u javnost i demantovao Marijine optužbe kao lažne. U otvorenom pismu povodom ostavke koju je podnio naveo je da “podnosi ostavku, jer se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se dogodio prije nego što je postao član SNS, koristi za direktan napad na predsjednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS.”

Normalno obučena žena na proslavi predstavlja se kao nepristojna, Foto: Printskrin/Facebook

Je l to ta druga strana koju treba da čujemo, treba pitati ženu koja je ostavila ovako sraman komentar.

A da ne govorimo o tome što za nasilje NEMA opravdanja. Ako neko digne ruku na vas, pitanje nije čime ste ga izazvali. Ako se šef svaki dan dere na vas, pitanje nije čime ste ga izazvali. Ako odbijete muškarca, a on nasrne na vas, pitanje nije čime ste ga izazvali.

Za nasilje nema opravdanja, kao što nema ni za to što se posle sramne istine o predsjedniku Opštine Brus, neko usudio da ga na ovaj način brani.

Žene imaju pravo da budu lijepe i atraktivne i imaju pravo da kažu ne. Onaj koji i posle tog “ne” pokuša da prisili ženu na bilo šta što ona ne želi, zaslužuje da prođe kao Jutka.

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com