Đukanoviću u Briselu uručuju nagradu Kralj David, sastanci sa Tuskom i Stoltenbergom - Volim Podgoricu

Đukanoviću u Briselu uručuju nagradu Kralj David, sastanci sa Tuskom i Stoltenbergom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Brisel na poziv predsjedavajućeg Evropske jevrejske asocijacije rabina Menahima Margolina, gdje će govoriti na sastanku borda ove asocijacije o crnogorskom modelu međunacionalnih i međuvjerskih odnosa, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Na svečanoj ceremoniji u njegovu čast, rabin Margolin će, u prisustvu predstavnika Evropskog parlamenta, Evropskog savjeta i Evropske komisije, kao i evropskih jevrejskih zajednica, predsjedniku Đukanoviću uručiti „Evropsku nagradu Kralj David“, najveće priznanje koje Jevrejska evropska asocijacija dodjeljuje istaknutim ličnostima”, navodi se u saopštenju.

Đukanović će boravak u Briselu iskoristiti i za sastanak sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, s kojim će razgovarati o pitanjima vezanim za pregovarački proces sa EU, kao i o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i u regionu.

Osim toga, on će imati i susret sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, na čijem dnevnom redu će biti i neke od ovih tema.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com